18.9 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Uskoro novi punkt za vakcinaciju

Published:

Broj vakcinisanih protiv korona virusa neprestano se povećava. S današnjim danom vakcinisano je više od tri po hiljade građana,  a drugu dozu prilmilo je oko hiljadu i po ljudi. I pored toga, nema mjesta za opuštanje. Vakcina nije, kažu stručnjaci, čarobni štapić koji će izbrisati korona virus. Idalje stižu informacije i zaraženima a čak se brojka i povećava. U Tehničkoj školi u Novom Pazaru zaraženi su profesori.

 

To su uglavnom kontakti jer su imali nekog oboljelog među članovima porodice. Ono što je karakteristično da u posljednjih sedam dana imamo sve više osoba iz kontakta. To su i porodične epidemije gdje su tri-četiri člana PCR pozitivna. Tako se nešto desilo i u Tehničkoj školi da su virus donijeli od kuće jer su to ti kontakti, kaže prim.dr. Šefadil Spahić direktor ZZJZNP

 

Tri profesora su dobrog zdravstvenog stanja s blažom kliničkom slikom. Četvrti je hospitalizovan ali se i kod njega radi o blažoj kliničkoj slici

 

Hvala Bogu nije se to ponovilo u nekoj drugoj školi. Predložili smo sve protivepidemijske mjere i vidim da se u Tehničkoj školi dobro primijenjuju i zadnja dva do tri dana nismo imali pojavu novih slučajeva.

 

Vakcina ima dovoljno a uskoro bi trebao biti otvoren još jedan prostor za vakcinaciju u prostoru Srednje medicinske škole. Prostor je prilagođen novim potrebama i još ga treba, kaže, tehnički opremiti. Već su spremni ljekar i medicinsko osoblje Opšte bolnice u Novom Pazaru.

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img