32.7 C
Novi Pazar

Posjeta Ministrice trgovine, turizma i telekomunikacija Novom Pazaru

Published:

Ministrica trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić posjetila je danas Novi Pazar. Protokolom posjete održan je sastanak sa gradonačelnikom Nihadom Biševcem, a nakon njega posjeta Narodnoj biblioteci, obilazak Kule motrilje, gradskog Bedema, stare čaršije, Sinan begove džamije.

Ministrica najavila da su prioriteti projekti turizma jer su konkursi u toku i istakla glavne razloge posjete.

Gradonačelnik Nihad Biševac naglasio da Novi Pazar kao grad ne samo u Srbiji već i na Balkanu je jedini koji ima toliko kulturno-historijskih spomenika na jednom mjestu i to je jedan od faktora koji doprinose razvoju i unapređenju ovog mjesta.

Dodaju da u maju počinje izgradnja lokalnih računarskih mreža u svim školskim objektima u Srbiji i u okviru tog projekta 12 osnovnih škola u Novom Pazaru je dobilo lokalnu računarsku mrežu i kreće nova faza ovog projekta.

Takođe, 14 naselja koja se nalaze u izrazito ruralnim krajevima će dobiti mogućnost prije svega ne samo interneta već i telekomunikacione infrastrukture koje podrazumevaju i fiksni telefon i kablovsku ali i internet. Vjeruju da će ovo doprinjeti boljem razvoju ovog kraja.

SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img