15.6 C
Novi Pazar

Okončan seminar: “Komentar Allahovih lijepih imena” – pobjedniku odlazak na Umru

Published:

Svečanom dodjelom nagrada učesnicima i pobjedniku okončan je seminar pod nazivom: “Komentar Allahovih lijepih imena”. Organizator ovog projekta bio je džemat Gornji Šutenovac, pokrovitelj Mešihat IZ-e u Srbiji, a pobjednik je kao nagradu dobio odlazak na Umru. Kako nema ljepšeg znanja od znanja koje je posvećeno Stvoritelju, tako je pobjednika od ostalih takmičara dijelilo svega nekoliko nijansi. Predavač na ovom seminaru hfz. Dženis Pepić ističe da su učesnici pokazali veliki stepen znanja, te da zajednica svakako treba biti ponosna na svakog od njih ponaosob.

“Kada je bilo bodovanje rezultata, tu su zaista finese odlučivale. Generalno, svaki pojedinačni takmičar koji je radio testove pokazao je izuzetno znanje na kojem mu se treba čestitati, međutim, Allahovom dozvolom neki su pokazali malo više u dodatnim finesama i na kraju je bilo teško odlučiti ko je najbolji. Kao što je poznato, dodatnu motivaciju takmičari su imali zbog toga što je i nagrada bila takve prirode da sama po sebi afirmiše znanje. Nagrada je bila odlazak na Umru, nagrada koja je zaista vrijedna i prikladna kada je u pitanju ovakav karakter seminara. Zahvalio bih se ovom džematu koji je bio inicijator da jedna ovakva ideja krene, ali i Mešihatu IZ-e u Srbiji kao pokrovitelju ovog projekta, a posebno svim učesnicima koji su svojim angažmanom dali potpuni smisao svemu ovome”, kazao je hafiz Dženis Pepić.

Pobjednik ovogodišnjeg seminara je Mehmed Ljajić. Nije uspio sakriti emocije ni pred kamerom. Takmičenje je bilo vanserijsko, kaže i dodaje da je bila velika čast biti dio projekta.

“Veoma je velika čast biti dio projekta koji je, ustvari, svrha radi koje smo svi mi stvoreni, a to je spoznaja Uzvišenog Allaha. Takmičenje je zaista bilo veoma zahtjevno, sastojalo se iz ta tri testa i svako od nas je trebao da da svoj maksimum, iako smo svi mi imali svoje obaveze, neko je bio na poslu, neko na fakultetu, ali smo svi morali dati svoj maksimum, jer su stvarno finese i odlučile. Takmičenje je i bilo takvog karaktera da čovjek i pored tog znanja mora da uloži i dodatnu iskrenost jer bez toga ne možemo napredovati u ovoj vjeri. Ovo, iako je bio ispit, bilo je i veliko životno iskustvo”, kaže mladi Mehmed Ljajić.

Intencije su, navode organizatori, da seminar preraste u još masovnije takmičenje. Ovom prilikom uslijedila zahvala svima koji su bili dio projekta.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img