15.4 C
Novi Pazar

Dr. Pramenković: Ne smije biti povlaštenih po bilo kojem osnovu

Published:

U nizu zakona koji se već implementiraju Izmjena i dopuna zakona o utvrđivanju porijekla imovine kao I o dodatnom porezu  olakšat će koordinaciju među institucijama u sistemu. Omogućit će brže prepoznavanje problema i adekvatan odgovor. Ipak, ono što je ključno je implementacija samih zakona.

Oni će ostati samo mrtvo slovo na papiru ukoliko se odlučno ne pokaže i u praksi ne primijeni sami zakon što znači da ne smije biti povlaštenih po bilo kojem osnovu. To je garant stabilnog sistema i iskrena želja u iskazivanju i djelovanju u borbi protiv korupcije bilo koje vrste, kaže dr. Misala Pramenković, narodna poslanica SPP-a u Skupštini Srbije.

Potvrđivanje pitanja o zajmu s naglaskom na elektro-mrežu od posebne je važnosti.

Istaći ću ono što su poslanici SPP-a uporno podsjećali, odnosno ukazivali na probleme lošeg snabdijevanja električnom energijom posebno na teritoriji Sandžaka. Mi smo ove zime imali mnogo problema u tom pogledu kada su danima gradska, prigradska, a posebno seoska područja ostajala bez električne energije. Loše snabdijevanje električnom energijom veliki je problem i za privrednike. Voditi računa o obnovi elektro mreže kao i o njenom održavanju podjednako na teritoriji cijele zemlje jako je značajno.

Poslanici Stranke pravde i pomirenje, konkretno poslanički klub u danu za glasanje podržat će zakone nadajući se, kako kaže, efikasnoj implementaciji.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img