18.9 C
Novi Pazar

Odbornici SPP-a traže odgovore na pitanja, predsjednica odredila pauzu

Published:

U toku je prvo zasijedanje Skupštine grada Novog Pazara u 2021. godine. Na samom početku odbornik SPP-a Edin Zećirović zatražio odgovore na ranije postavljenja odbornička pitanja. Podsjetio da je prošlo više mjeseci od kada su pitanja postavljena, te da su probijeni svi rokovi za odgovore.

  • Kao što znate SPP je u prehodnom roku poslalo nekoliko pitanja na koja ni dan danas nismo dobili odgovore. Mi ovdje nismo došli jer smo se nekom uželjeli, mi smo ovdje došli jer nas je delegiralo blizu 10.000 građana Novog Pazara i pitanja koja smo poslali se tiču upravo tih građana. Ja predsedavajućoj nudim dvije mogućnosti, da sada odredite rok do kada ćemo dobiti odgovore i da nakon toga zakažete Skupštinu. Ukoliko s to ne dogodi, ja pozivam odbornike da blokiramo govornicu i rad Skupštine.

Predsjednica Skupštine Anela Šemsović kazala da je potreban duži vremenski rok za odgovaranje na pitanja, da je proslijedila pitanja i da za više od toga nije nadležna.

Odbornik Zećirović je nakon ovakvog odgovorao pozvao ostale odbornike SPP-a i SDA Sandžaka da mu se pridruže na bini i blokiraju rad Skupštine dok ne dobiju odgovore na postavljena pitanja, ili dok se ne odredi rok za odgovore i shodno tome zakaže novi termin skupštinskog zasijedanja.

U trenutku kada se odbornici krenuli prema govornici, predsjednica Skupštine odredila je pauzu od 15 minuta. Na ovaj gest neprimjerno je psovkama reagovao odbornik SDP-a Kasmin Zoranić.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img