4.8 C
Novi Pazar

ZZJZNP: Prijeti nam prošlo ljeto, korona uzima maha

Published:

Samo u protekla dva dana u prosjeku je oko 40 novootkrivenih slučajeva zaraze korona virusom. U odnosu na prošlu sedmicu duplirana je brojka pozitvnih na PCR testu

Zabrinjavajuće je i to što se u Kovid ambulanti povećao i broj prvih pregleda, ali i kontrolnih. Bilo je i preminulih. To su uglavnom oni koji su bili na respiratorima ali imamo i neke brzorazvijene od lakše do teže kliničke slike koji su završavali smrtnim ishodom nažalost, kaže dr. Maida Iković portparol ZZJZNP

 I ovo je, kaže, još jedna potvrda nepredvidivosti virusa. U fazi smo, naglašava, kad je teško zaustaviti mogućnost da se ponovi juni i juli mjesec prošle godine.

Nije nemoguće da nam se desi ponovo. Mi smo i u junu imali u toku jednog dana 40tak novootkrivenih pa smo narednih dana dolazili do trocifrenih brojeva. Nije iskjučeno ako ne promijenimo sve naše navike da nam se sve to i ponovi.

Na naplatu su došla skijanja, odmori, proslave kojih je sve više s velikim brojem ostvarenih kontakata. U slučaju da se ponove stravičan juni i juli zdravstveni sistem neće moći izdržati a jedini krivci za ovu situaciju smo upravo mi, upozorava.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img