15.6 C
Novi Pazar

Zoranić optužio ministra policije da dolazi u posjetu kriminalcima

Published:

Odbornik Sandžačke demokratske partije (SDP) Kasim Zoranić optužio je danas Ministra unutrašnjih poslova da je došao u posjetu kriminalcima u Novom Pazaru. Podsjećamo da je danas održan sastanak predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftije dr. Mevlud ef. Dudića i Ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina. 

Zoranić je kazao da više neće vrijeđati odbornike opozicije, iako priznaje da je nekad znao da neprimjereno dobacuje sa mjesta. On je danas ponovo optužio Islamsku zajednicu za pranje novca, a posjetu ministra Vulina označio kao podršku kriminalcima.

– Kog sam ja pomenuo, to je šef organizovane grupe, mi tu imamo dokaz ne samo KRIK od 13 miliona eura, imamo dokaze za pranje para od 380 miliona eura i čujem danas mu dolazi ministar policije, to je strašno za ovu državu, za ovaj grad. To je poruka da svi mi budemo kriminalci.

Na izlaganje Zoranića reagovao odbornik Stranke pravde i pomirenja (SPP) dr. Admir Muratović.

– Vi ste upozorili da se držimo tačke dnevnog reda a dozvolili ste, niste reagovali na insinuacije da visoka državna delegacija će danas posjetiti nosioce organizovanog kriminala, odgovorno tvrdim da predsjednik Mešihata to nije.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img