15.4 C
Novi Pazar

Medresa Gazi Isa-beg dodijelila nagrade najboljim učenicima

Published:

Od odabranih odabrani, njih 46 učenika svih razreda u muškoj i ženskoj Medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru sa svim odjeljenjima nagrađeni su za odličan uspijeh 5.0 i bez ijednog izostanka. Muslimanu I muslimanki, prema riječima sandžačkog muftije ne priliči da budu prosječni već najbolji.

– Allah dž.š. voli kada neko od vas nešto radi da ga dovede do perfektnosti. To je naš moto u životu, radu, djelovanju, a vi ste učenici i učenice koji ste u duhu ovih poruka pokazali dosad kako se znanje stiče, hfz. Abdurahman ef. Kujević sandžački muftija i predsjednik Uprave Medrese.

– Znam kakvi su kriteriji I standardi u Medresi, inače najelitnijoj školi. Ni primać se ne može nijedna druga škola s onim što nudi naša Medresa. Podjednako I odgojnu I obrazovnu dimenziju njeguje. Znam da su standardi vrlo visoki I zato je ovo od posebnog značaja, kaže muftija dr. Mevlud ef. Dudić predsjednik Mešihata IZ u Srbiji

Superodlikaši se ne zadovoljavaju prosječnim ili ispod prosijeka.

–  Postavio sam domaći zadatak ostalim učenicima Medrese, kaže Ilhan Suvodolac.

– Ovo mi je četvrti put da primam nagradu za skroz odličan uspijeh I ta prva nagrada mi je dala motivaciju za dalje učenje, poručuje Sumeja Destanović.

– Mi smo učenici koji smo krenuli putem stjecanja znanja onako kako je Uzvišeni Allah dž.š. tražio od nas, da učimo u njegovo ime. Medresa je tu svakako da nam da podstrek da koračamo tim putem, ističe Belkisa Mekić.

– Allah dž.š. je tu i pomaže nam uvijek čak i kada smo najslabiji jer svoje najodabranije robove iskušava i daje im snagu da opstaju i dalje napreduju, navodi Sumeja Hajrović.

Mnogi od učenika sve od sebe daju i u vannastavnim aktivnostima, ističu profesori.

– Ona se ne zadovoljavaju samo redovnom nastavom već zadaju i veće ciljeve koje uspješno završavaju. Mnogi od njih su na putu da završe hifz da nauče učiti Kur’an, kaže prof. Šemsa Plojović.

– Djeca koja su pokazala drugima da je veliki uspijeh to što su danas ovdje I to što su najbolji I zasigurno će biti primjer I motivirati druge učenike da mogu biti najbolji I da to nije nemoguće, rekla je prof. Ajsela Ćosović.

– Dodjela nagrada učenicima I učenicama naš je podstrek ostalima da budu kao oni I molim Allaha dž.š. da im da svaki uspijeh I dobro u daljem životu I da drugima budu pravi primjer, ističe mr. Muhedin Latifović.

Video reportažu pogledajte večeras od 21 čas na programu Sandžak televizije.

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img