11 C
Novi Pazar

Odbornici SPP-a glasali za Rezoluciju o zločinima nad bošnjačkim narodom u Sandžaku

Published:


Gradski odbor Stranke pravde i pomirenja Novi Pazar demantovao je i kao notarnu laž okarekterisao vijest koja je objavljenja na Facebook stranicima i web portalima bliskim SDA Sandžaka, a u kojoj se navodi da je Stranka pravde i pomirenja glasala protiv prijedloga Rezolucije o zločinima nad Bošnjačkim narodom u Sandžaku.

Kako Sandžak televizija u cijelosti emituje i prati skupštinska zasijednja provjerili smo kako je tekao tok rasprave i kako su odbornici glasali po ovom pitanju.

Najprije se u svojstvu predlagača se obratio odbornik SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj.

– Mi smatramo da ova Skupština treba da se odredi po ovom pitanju. Da se kaže da je neprihvatljiva politika etiničkog čišćenja i da ne prihvatamo priču što je bilo, bilo je, gledamo u budućnost. Nema budućnosti bez odgovora na prošlost. Odgovor na prošlost je sadržan u našoj Rezoluciji gdje se osuđuju svi zločini i gdje se traži da se porodicama obezbijedi pravičan status.

Na izlaganje Škrijelja reagovao je odbornik Stranke pravde i pomirenja dr. Admir Muratović.

– Mislim da nije u interesu bošnjačkog naroda, a vi u SDA procijenite, da se ova tačka nađe na Dnevnom redu zato što smo sličnu ili gotovo istu Rezoluciju usvojili sa krovnom stvari da je 11. jul proglašen Danom sjećanja u Novom Pazaru. U toj Rezoluciji stoji da osuđujemo sve zločine koji su se dogodili na teritoriji Sandžaka. Bojim se da novim prijedlogom ne dovedete u pitanje već donijetu Rezoluciju. Iz tog razloga će odbornici SPP-a biti uzdržani jer nećemo da dopustimo da zbog dnevno-političkih razloga u pitanje dovode važne odluke koje je Skupština grada Novog Pazara već donijela.

Nakon dodatnog pojašnjenja Škrijelja sa sadržajem Rezolucije (koju ostali odbornici nisu dobili) odbornici Stranke pravde i pomirenja podržali su ovaj prijedlog zajedno sa odbornicima SDA Sandžaka, dok su protiv prijedloga glasali odbornici SDP-a i SNS-a.

Pogledajte cijeli snimak rasprave o ovoj tački Dnevnog reda.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img