18.9 C
Novi Pazar

CHR Hajrat i Medžlis IZ-e Novi Pazar uselili porodicu Gašanin u novi dom

Published:

Neće svanuti novi dan niti se spustiti noć, a da meleki kod Gospodara svoga po dobru ne spomenu dobročinitelje. Hladno subotnje jutro ugrijala su sretna i zahvalna srca porodice Gašanin koju je CHR Hajrat uz pomoć brojnih donatora i vakifa iz dijaspore i Sandžaka uselio u novi dom. Malena Adna i njene iskrene emocije slika su koju ćemo dugo još pamtiti. Kako to i dolikuje, uz učenje Kur’ana, tekbira, salavata i ilahija obilježen je ovaj, za porodicu Gašanin najvažniji dan u životu. Zajedno sa direktorom CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirovićem, glavnim imamom novopazarskog medžlisa dr. Enver ef. Omerovićem, predsjednikom medžlisa Enes ef. Ibrovićem i imamom džemata Pobrđe Hilmom ef. Ljajićem posjetili smo ovu porodicu i uvjerili se da je njihov dom urađen po najsavremenijim standardima. Mjesec Ramazan dočekaće u svom domu, malena Adna konačno je dobila svoj kutak. Direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović podsjetio je da će, onda kada odemo sa ovog svijeta, ostati samo naša djela da govore o nama. Zato se tom prilikom posebno zahvalio donatorima koji su, još jednom u nizu, na raspolaganju Hajratu svojim imetkom.

Glavni imam dr. Enver ef. Omerović ističe da sve biva Božijom voljom i određenjem, pa mu, dodaje dr. Omerović, uvijek i na svakom koraku trebamo bitni zahvalni na svemu što nam je podario. Posebno podvukao ulogu CHR Hajrata na svim poljima humanitarnog djelovanja.

Porodica Gašanin sretna i zahvalna svima koji su pomogli da dobiju svoj krov nad glavom. Sada će sve biti lakše kažu, uz dovu Uzvišenom da zlatom pozlati svaki korak dobročinitelja.

Nakon posluženja i druženja proučena je dova za novi hairli početak. I zaista, ko učini i trun dobra – vidjet’ će ga. Divno je biti na strani onih koji na svakom koraku posiju po neko hairli sjeme iz kog će nicati posebne generacije u budućnosti.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img