18.9 C
Novi Pazar

AMBASADORICA BIH U POSJETI VIJEĆU

Published:

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Beogradu NJ.E. Aida Smajić posjetila je danas Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se susrela sa rukovodstvom najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka.

Nakon sastanka, ambasadorica Smajić je rekla da želi da sa članovima Bošnjačkog nacionalnog vijeća podijeli radost povodom davanja saglasnosti Vlade Srbije na otvaranje generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru.

„Vjerujem da će otvaranje i rad konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru unaprijediti bilateralne odnose Bosne i Hercegovine i Srbije, doprinijeti da se Bošnjaci iz opština sa prostora Sandžaka i Bošnjaci iz BiH više povežu, da budu bliži jedni drugima i da gaje odnose u smislu zajedničkih interesa, ostvarivanja njihovih prava te zastupljenosti ovdje u Srbiji.“ – istakla je ambasadorica Smajić.

U izjavi za medije, nakon susreta, predsjednica BNV dr. Jasmina Curić je rekla da je otvaranje generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru dobar početak poštovanja principa reciprociteta, principa dobrih diplomatskih odnosa između Srbije i BiH, s obzirom da Srbija ima dva generalna konzulata u BIH i to u Mostaru i Banjaluci i konzularnu kancelariju u Drvaru.

„Nadam se da će otvaranje konzulata u Novom Pazaru olakšati život građana Sandžaka i građana BiH jer Bošnjaci Sandžaka imaju porodične, prijateljske, poslovne i mnoge druge veze sa Bošnjacima BiH. Nadam se da će otvaranje konzulata postojeću saradnju učvrstiti i otvoriti mogućnosti za novim vidovima saradnje između građana Sandžaka i građana Bosne i Hercegovine. Ovim putem se zahvaljujem ambasadorici BiH u Srbiji na njenom istrajnom i upornom radu na otvaranju konzulata u Novom Pazaru. Vjerujem da ćemo u narednom periodu imati jednu bližu saradnju. Bošnjačko nacionalno vijeće će biti podrška i logistika ovom konzulatu i nadam se brzom otvorenju ovog konzularnog predstavništva.” – naglasila je dr. Curić.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img