32.7 C
Novi Pazar

Dr Maida Iković: Nagli porast novozaraženih, slab odaziv za vakcinaciju

Published:

Zbog komplikacija izazvanih korona virusom, proteklog dana su na lečenju zadržane 24 osobe, dok je jedan pacijent iz Novog Pazara preminuo. Portparol ZZJZ dr Maida Iković za Sandžak televiziju o najnovijim podacima.

„Ono što zabrinjava jesu vijesti od jutros. Naime, od 142 poslata uzorka u laboratoriju Vatreno oko, ima 61 pozitivan PCR test, od kog su dva ponovljena pozitivna, dva iz Raške i 57 iz Novog Pazara. Veliki je broj pacijenata na bolničkom liječenju – oko 140. Veliki je i broj pregleda u kovid ambulanti – između 150 i 170. A svakodnevno ima i smrtnih slučajeva“.

U Domu zdravlja urađene su 104 laboratorijske analize, 86 RTG snimaka pluća i 66 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 30 pozitivnih. Hospitalizovano je 14 osoba iz Novog Pazara, šest iz Raške, tri iz Sjenice i jedna iz Beograda, a sa lečenja je otpušten 21 pacijent.

Od ukupno 137 pacijenata koji se nalaze na lečenju u novopazarakim Covid bolnicama, šest je na respiratorima, a dva na kiseoničkoj potpori.

Dr. Iković je uputila apel na sve kako da se pridržavaju epidemioloških mjera tako i da je vakcina jedini spas.

Očigledno smo zaboravili jun i jul. Zaboravili i maske i distancu. Ne znamo šta je razlog, samo živimo u nadi da će svaki dan biti sve više ljudi koji će se vakcinisati, istakla je dr Maida Iković.

SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img