4.2 C
Novi Pazar

Javni poziv za poslodavce projekta “Znanjem do posla”

Published:

Udruženje psihologa Novi Pazar u saradnji sa lokalnom samoupravom Novog Pazara organizira prezentaciju javnog poziva za poslodavce u okviru projekta „Znanjem do posla“.

Ovo je inače projekat Vlade Švajcarske i Vlade Srbije, ističe psiholog Marija Tiosavljević, naglašavajući da poslodavci imaju mogućnost da dobiju bespovratnu finansijsku i tehničku pomoć za obuke na radnom mjestu.

„Znanjem do posla“ je osmogodišnji partnerski projekat Vlade Srbije i Vlade Švajcarske koji je usmjeren na povećanje zapošljivosti mladih i odgovaranje na potrebe privrede koje imaju potrebu da angažuju nove radnike. Na toj prezentaciji bit će predstavljen javni poziv za koji je švajcarska Vlada izdvojila 50 miliona dinara a koji pruža finansijsku i tehničku podršku poslodavcima koji imaju potrebu da zaposle nove radnike. Pored te finansijske podrške, poslodavci će dobiti podršku u selekciji mladih koji će učestvovati na obukama ali i podršku u organizovanju same obuke počevši od teorijskog dijela preko svih aspekata praktične obuke. Pozivamo sve poslodavce sa teritorije Novog Pazara koji ispunjavaju određene uslove, da nam se sutra pridruže na infosesiji i da čuju detalje poziva. Osim toga što treba da budu registrovani na teritoriji našeg grada, potrebno je da obavljaju djelatnost najmanje 24 mjeseca u momentu podnošenja prijave i da u svom sastavu imaju zaposlena najmanje tri radnika sa punim radnim vremenom.“

Infosesija će biti održana 11. marta sa početkom od 13 časova u svečanoj sali Kulturnog centra.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img