11 C
Novi Pazar

Klanjanja dženaza hadži Bahriji Ćoroviću

Published:

Danas je u Novom Pazaru nakon džume namaza klanjana dženaza hadži Bahriji Ćoroviću. Dženazi je prisustvovalo veliki broj građana, a namaz je predvodio predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Hadži Bahrija Ćorović na Ahiret je preselio  u 96. godini života. Rahmetli hadži Bahrija bio je blagajnik Mešihata i poznati novopazarski mutekija poznat po tome, kako je rekao muftija Dudić, da je i pored životnih iskušenja bio uvijek na strani istine i u pokornosti svome Gospodaru, što je potvrdila i brojnost njegove dženaze.

Bio je unuk poznatog našeg alima Teufik ef. Imamovića. 1943. ga Njemci deportuju u radni logor u Berlin. Prilikom bombardovanja od strane saveznika biva ranjen.
Po dolasku u Novi Pazar partizani ga mobilišu i šalju na bosanski front u završne operacije protiv četnika. Nakon rata ga hapse kao mladog muslimana i šalju na prinudni rad u Aleksinačke rudnike. Težak život, ali se od njega mogla vidjeti i čuti samo lijepa riječ i osmjeh.

Bio je simbol za vakufe, a život svoj posvetio je službi Islamskoj zajednici. I kada se penzionisao, bio je u prvom saffu. Molimo Uzvišenog Gospodara da mu podari Džennet, a porodici sabur.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img