11 C
Novi Pazar

Poštuju li se u Novom Pazaru mjere Kriznog štaba – Pogledajte atmosferu u iz centra grada

Published:

Vlada Republike Srbije, na prijedlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19, usvojila je nove mjere za suzbijanje epidemije, koje su na snazi od petka u 21 sat do ponedjeljka u 6 sati ujutru.

Zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, saloni ljepote, kladionice, kockarnice, dječje igraonice, teretane, sportski objekti.

Ekipa Sandžak televizije provjerila je da li i u kojoj mjeri se u Novom Pazaru poštuju odluke Kriznog štaba. Evo šta smo zabilježili.

Podsjećamo da će od ponedjeljka, učenici viših razreda osnovnih škola prelaze na onlajn nastavu, dok se za učenike srednjih škola ovaj vid nastave produžava i na narednu sedmicu.

Vakcinacija će se odvijati bez prekida. Građani Novog Pazara stariji od 18 godina će od danas moći da se vakcinišu protiv korona virusa, bez prethodnog elektronskog prijavljivanja. Vakcinacija će se u naredna dva dana obavljati na vakcinalnom punktu u Srednjoj medicinskoj školi “Dva heroja”, a građanima će na raspolaganju biti kineska vakcina Sinofarm.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img