18.9 C
Novi Pazar

Ambasador Bilgič u oproštajnoj posjeti Novom Pazaru

Published:

Ambasador Republike Turske u Srbiji, Tanžu Bilgič, u okviru oproštajne posjete našem gradu, sastao se sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Ambasador Bilgič je tom prilikom kazao da će Novi Pazar uskoro dobiti konzulat Turske.

„Odnosi između Srbije i Turske su u poslednje četiri godine na najboljem nivou, prvenstveno zahvaljujući dvojici predsednika Erdoanu i Vučiću. Zahvaljujući tome i historijskoj posjeti predsednika Erdoana vašem gradu, unapređena je i saradnja sa Novim Pazarom, gdje će uskoro biti otvoren i konzulat Turske. Bošnjaci jesu most povezivanja dvije republike a ja iz ovog grada nosim izuzetne uspomene. Po mom povratku u Ankaru, želim da znate, da na moju podršku možete računati.“

Gradonačelnik Novog Pazara se zahvalio Ambasadoru Bilgiču, naglašavajući da će se njihova saradnja nastaviti.

„Današnji susret prilika je da se u ime građana zahvalim na svemu što je uradio, na mnogim zajednički realizovanim projektima, ali i projektima koje smo započeli a koji će se završiti u narednom periodu, sa ciljem poboljšanja uslova života Novopazaraca. Sarađivali smo na svim poljima, od oblasti privrede, preko kulture, obrazovanja i sporta i možemo biti više nego zadovojlni. Generalno, saradnja između Srbije i Turske je iz godine u godinu na sve većem niovu, što dodatno jača veze Novog Pazara i Sandžaka sa prijateljskim turskim narodom“.

Na sastanku je bilo riječi o rezultatima saradnje i budućim projektima koji će se realizovati sa ambasadom Turske u Srbiji.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img