4.8 C
Novi Pazar

Četvrti put odloženo suđenje za krađu telefona – ZORANIĆU PRIJETI PRIVOĐENJE, PRITVOR ILI RASPISIVANJE POTJERNICE

Published:

Po četvrti put odloženo je suđenje u predmetu protiv Ramiza Župića i Suada Zoranića za napad na novinara i direktora Sandžak media centra Salahudina Fetića u skupštini grada Novog Pazara 15.10.2018. godine, kome je tom prilikom otet i mobilni telefon.

Ni na ovom ročištu nisu se pojavili tuženi Zoranić i Župić. Fetić istakao da će sud  razmotriti mogućnost izdavanja naredbe za prinudno dovođenje, pritvor ili raspisivanje potjernice Zoraniću, ukoliko se ne pojavi na sledećem ročištu.

– Poštovani kolege, želim da vam se zahvalim što ste i danas došli da ispratite sudski proces koji se zbog, sada već famoznog otimanja telefona, vodim protiv Ramiza Župića i Suada Zoranića. Danas je po četvrti put odloženo suđenje iz razloga što se na suđenju, uprkos urednom pozivanju i policijskom uručivanju poziva, tuženi nisu odazvali. Gospodin Ramiz Župić je dostavio dokumentaciju sudu da ima bolesnog člana porodice zaraženog Covidom 19. Na suđenju je bilo riječi da se on viđa u gradu i da ne poštuje mjere karantina. Izražena je sumnja u tu informaciju, međutim sudija je provjerila informaciju u Zavodu za javno zdravlje gdje je saopšteno da je informacija tačna i da je član njegove porodice bolestan i da se zbog toga nije mogao pojaviti na sudu. Što se tiče drugog optuženog Suada Zoranića, nije se pojavio na sudu. Sudiji nije bilo poznato iz kog razloga se nije pojavio na sudu već četvrti put i, evo, ja ću vam pročitati iz zapisnika zadnju rečenicu, obzirom da još uvijek nije sudija dobila iz policije informacije da li mu je policijskim putem uručen poziv ili nije, dakle, sudija je kazala da nakon dostavljanja izvještaja od strane PU Novi Pazar o eventualnom nepostupanju po dopisu, dakle, po pozivu za njega, sud će razmotriti mogućnost izdavanja naredbe za prinudno dovođenje, a kasnije i rješenje o određivanju pritvora za Suada Zoranića i eventualno raspisivanje potjernice za njim”, kazao je Salahudin Fetić.
Nakon što je suđenje završeno, u zgradu Suda došao je Zoranić, koji nije htio da komentariše djelo koje mu se stavlja na teret, niti da odgovori na pitanja koja bi zanimala novinare.
Sljedeće ročište zakazano je za 17.05.2021. godine u 12 časova.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img