4.8 C
Novi Pazar

Edin Numanović o Odborničkim pitanjima vežanim za osnovne škole

Published:

Gost dnevnika Sandžak televizije bio je Odbornik Stranke pravde i pomirenja Edin Numanović. Tema gostovanja je bila u okviru odborničkih pitanja koja su došla u žižu javnosti.

“Naime, na posljednjem Skupštinskom zasjedanju odbornička grupa SPP-a je izvojevala jednu veliku pobjedu jer smo na našu inicijativu izglasali rok od 20 dana za dostavu odgovora za odbornička pitanja. Zašto su bitna ova odbornička pitanja? Pa zato što je to jedan efikasan mehanizam da pratimo rad, poštovanje procedura, da pratimo naše inicijative koje smo podnjeli u lokalnoj samoupravi i opšte možemo efikasno da ukažemo na manjkavosti rada Gradske samouprave. Kada su u pitanju neke inicijative i pitanja koja smo mi postavljali u predhodnom periodu, ona se odnose recimo na OŠ u Šutenovcu. Naime, naša Odbornička grupa je pokrenula inicijativu za gradnju OŠ u Šutenovcu. To je jedno veliko Novopazarsko naselje koje zaslužuje odavno da ima svoju školu a nikako da uđemo u 2021.godinu a da ta djeca prelaze magistrali i da idu u OŠ ,,Vuk Karadžić”; ,,Tršo”, da apsolutno ugrožavaju svoj život i da ne mogu da ostvare svoja osnovna prava koja im zakon garantuje. Kada je u pitanju ova škola, pokrenut je postupak za kupovinu zemljišta, nakon toga slijedi izgradnja škole. Međutim, pokazalo se da odborničkim pitanjima možemo da pratimo rad lokalnesamouprave i mi imamo informaciju kao odgovor na naše odborničko pitanje, da je treća rata za isplatu zemljišta za gradnju OŠ u Šutenovcu nije isplaćena. To je novac koji treba da stigne našim građanima, u pitanju je iznos od 10.363.600 dinara. Smatram da su na taj način građani zakinuti. Upravo da nismo postavili to odborničko pitanje, ne bi smo znali da se ta manjkavost desila. Zbog toga je bitno i da ubuduće dobijamo redovno osgovore na odbornička pitanja. To nije bio slučaj. Nakon što je izglasan rok od 20 dana, postoji jedan broj pitanja na koji nismo dobili željene odgovore. To su upravo suštinska pitanja koja mogu puno da pomognu u skeniranju rada lokalne samouprave”.

Odbornik Numanović se osvrnuo i na OŠ “Desanka Maksimović” u Novom Pazaru.

“Upravo je u posljednjem periodu u fokus javnosti došla OŠ “Desanka Maksimović” u Lugu. Naime, vidjeli smo da je gradonačelnik Nihad Biševac prije nekoliko dana posjetio tu školu, da je obećao rekonstrukciju škole. Međutim, mi smo još 15. decembra 2020.godine ponjeli inicijativu i postavili odborničko pitanje na zadnjem zasjedanju u 2020.godini. Zašto baš tada? Zato što se tada donose planovi za budžet za narednu godinu i vrlo je bitno da tada dobijemo sve inicijative i kažemo sve inicijative koje planiramo za sledeću godinu. Nažalost, inicijativa nije usvojena. Evo tri mjeseca posle toga, mi smo dobili odgovor od lokalne samouprave gdje se kaže da ć realizacija rekonstrukcije OŠ “Desanka Maksimović” u Novom Pazaru početi kada kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odobri uvođenje postupka javne nabavke. Dakle, pokazalo se da je naša inicijativa tada bila ključna, da u budžet za narednu godinu uđe planiranje ove škole a to se nije desilo. Nadam se da će ipak pored toga škola biti rekonstruisana. Ovo je jedan mehanizam i način na koji ćemo i dalje raditi i truditi se da na najbolji način sprovodimo naše inicijative i da ih pratimo kroz odbornička pitanja”.

SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img