32.7 C
Novi Pazar

Historijski trenutak u skupštini opštine Priboj – Amina Mišorep prva odbornica sa hidžabom

Published:

Priboj je danas svjedočio historijskom trenutku. U skupštini opštine Priboj po prvi put se našla odbornica sa hidžabom. Mlada Amina Mišorep kadar je Stranke pravde i pomirenja i ima 25 godina. Ističe da je ponosna što je svoje ime utkala zlatnim slovima u historiju političkog života u Priboju.

“Moji prvi utisci sa ove prve sjednice su sjajni. Mislila sam da se neću snaći, malo me je i uhvatila trema zato što je to moje prvo obraćanje u skupštini, ali mislim da je proteklo dobro. Zaista me raduje da sam dio ovog kolektiva i što vidim da ovdje ima dosta žena, pa mi je drago što se čuje i ženski glas, a pogotovu iz ovakvih područja kao što je naš Priboj. Drago mi je također, kao što ste mogli čuti i na početku ove skupštine kada je potpredsjednik rekao, da sam ja prva žena u historiji SO Priboj koja nosi hidžab, što mi daje dodatnu snagu i potporu da i dalje radim ovaj posao i da se usavršavam u njemu”, kazala je mlada Amina Mišorep.

Na pitanje šta za nju znači činjenica što je prva žena u historiji političkog života u Priboju sa hidžabom, Amina ističe da je veliki podrstrek za dalje motivisanje i drugih žena, neovisno da li su sa hidžabom ili ne da se društveno i politički aktivnije uključe.

“Veliki podrstrek da nastavim ovim putem i da na neki način pozovem i ostale djevojke i žene, nebitno da li nose maramu ili ne, ili koje su nacionalnosti – da učestvuju u radu skupštine ili drugih odbora, da se uključe u politiku, jer čini mi se da i kroz ovih mojih 25 godina vidim da jedino nas glas može jače da se čuje ako smo aktivne na političkom planu. Sve mimo toga je slabije”, poručuje Amina Mišorep.

SANA – Hamza Škrijelj

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img