18.9 C
Novi Pazar

Diplomac IUNP-a u jednoj od najpopularnijih serija svih vremena “Igra Prijestolja”

Published:

Ammar Mešić, proslavljeni glumac diplomac je Internacionalnog univerziteta, katedra za glumu u Nišu u klasi Irfana Mensura. Prijepoljac, koji je svjetsku slavu stekao u jednoj od najpopularnijih serija svih vremena Igra Prijestolja, a danas ga rado gledaju u popularnoj seriji srbijanske produkcije Igra sudbine.

– To mi je najljepši period mog života, definitivno. Fakultet u Nišu upisao sam 2008. godine na klasi Irfana Mensura. Ne sjećam se koliko je bilo nas studenata ali nek bude nekih desetak ljudi. Taj Niš, cijela ta Akademija, učenje, ispiti, polaganja, bude nešto u meni i drago mi je što sam četiri godine bio dio toga.

Katedra Internacionalnog u Nišu zaslužna je, kaže, što su se mnogi uspjeli zaposliti u tamošnjem Narodnom pozorištu, kao i u Vranju, Leskovcu. U to vrijeme dekan je, prisjeća se, bio Fehim Husković.

– Zaista se prema meni tokom te četiri godine ponašao zaštitnički i bio kao otac. Kad god mi je nešto trebalo znao sam da mogu računati na njega. Milion puta mi je izlazio u susret a to su stvari koje se nikad u životu ne zaboravljaju.

A ne zaboravljaju se, kaže, ni sva zvučna imena koja su aktivno radila sa studentima.

–  Branislav Lečić, Irfan Mensur, Andrijana Videnović, Ivica Klemenc. Običnom čovjeku neka od tih imena nisu možda poznata ali su itekako poznata u pozorišnom i flimskom svijetu. Smatram da je fakultet što se tiče profesora imao najkvalitetnije moguće profesore. Da ne zaboravim i Draganu Bošković.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img