11 C
Novi Pazar

Održan sastanak sa predsjednicima Mesnih zajednica koje imaju veliki turistički potencijal

Published:

U Prijepolju je održan sastanak sa predsjednicima mesnih zajednica na čijim područijima se nalaze prirodna i kultirna bogatstva u Prijepolju. Za Sandžak televiziju direktorka Turističke organizacije Prijepolje, Ilda Čolović, o sastanku i daljim ciljevima.

Turistička organizacija Prijepolje uvodi jednu novinu u svom radu. To je interaktivna saradnja sa predsjednicima mesnih zajednica koji će nas upoznavati sa svim potrebama u smislu održavanja turističke infrastrukture, očuvanja naših spomenika i prezentacije samih turističkih potencijala. Ono što je veoma važno, a dogovoreno je na sastanku danas, jeste da se evidentiraju sva seoska gazdinstva koja se bave ugostiteljstvom ili to planiraju da urade u bliskoj budućnosti. Na taj način Turistička organizacija Prijepolje moći će da ih usmjeri tj. uvodi u centralni sistem u oblasti ugostiteljstva i turizma. Ovaj način evidentiranja, domaćih i stranih turista, doprinjet će razvoju domaćeg turizma, legalizaciji i uvođenju u sistem broja gostiju. Sa druge strane, olakšat će rad domaćinima i vlasnicima ugostiteljskih objekata. Kroz informacioni sistem, model e-turista, utiče na razvoj lokalnog turizma. Ono što Turistička organizacija Prijepolje u budućem periodu će nastaviti da radi jeste da ojača saradnju i koordinaciju svih učesnika u predstavljanju turističke ponude. Generalno u Srbiji u proteklom periodu usled pandemije korona virusa bilježi se porast broja u prijavljenju noćenja u seoskim gazdinstvima”.

Mi se nadamo da će naši gosti koji su protekli period proveli u našim seoskim domaćinstvima, poželjeti da se vrate i sljedeće godine, poručuje Ilda Čolović.

SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img