18.9 C
Novi Pazar

Tandir u Skupštini o infrastrukturnim projektima u Sandžaku

Published:

Predsjednik poslaničke grupe SPP-USS narodni poslanik Samir Tandir istakao da će oni kao poslanička grupa podržati prijedlog zakona o uspostavljanju zajedničkog vazduhoplovnog područja. Takođe, Narodni poslanik je uputio par pitanja ministru Tomislavu Momiroviću.

„Ono što zanima građane i građanke Opština Prijepolje, Nova Varoš i Priboj jesu trase pristupnih saobraćajnica. Da li je to predviđeno? Na koji će se način te opštine uključivati na autoput? Da li ka Sjenici i koja je to trasa? Da li ka Kotromanu ili Bijelom Polju? Takođe želim da vas zamolim i da iskoristimo vaš autoritet i da partnerski rešavamo problem lokalnih puteva. Lokalni budžeti su jako mali, to su devastirane i siromašne opštine pa nam je neophodna podrška sa centralnog nivoa, da vidimo neki sastanak sa vama, sa predstavnicima javnog preduzeća „Putevi Srbije“ na godišnjem nivou, kako bi rešili gorući problem. Ono što također hoću da istaknem jeste željezničke stanice u Prijepolju i u Priboju su jako u jako lošem stanju, da vidimo šta tu možemo da učinimo i da li imamoprostora u budžetu i u vašem planu, ako ne da vidimo nešto kroz rebalans kao izgradnju pruge ka Novom Pazaru“.

Ministar Momirović naglasio da je njihov stav da se pokrivaju investicije od Novog Pazara,Preševa do Subotice.

„ Trudimo se da odvojimo srazmerno sredstva za sve lokalne samouprave. Naravno da to nije lako posle decenija devastacije, posle decenija zapuštanja pojedinih krajeva. To se naravno često vidi u djelovima opština koje ste vi pomjenuli. Bili smo skoro na magistralnom putu Novi Pazar-Tutin koji je potpuno devastiran . Podsjetio bih vas i građane prije svega Novog Pazara i Tutina u ovom trenutku da mi radimo ozbiljno na tom pravcu a kojije ključno važan za građane Tutina i koji su vezani za Novi Pazar. Što se tiče projekta Požega-Boljare, on je i dalje u projektovanju. Mi i dalje jako pažljivo radimo na njemu i imamo dosta velikih ne problema već izazova, na koji način da mu priđemo kako bi svi građani imali koristi od njega. Vi znate da je naš strateški pravac da treba da se povežemo sa Crnom Gorom i sa Bosnom i Hercegovinom čak iz dva pravca, od Kuzmina, Sremskog Rača onda Bijeljina i dole ka Tuzli i Sarajevu i drugi preko Požege preko Užica i Kotromana. Želimo da integrišemo ne samo zemlju već i region jer Bosnai Hercegovina i Crna Gora su nama strateški važne zemlje, tu živi naš narod, tu je naša najjača ekonomska razmjena i naravno da o tome razmišljamo jako pažljivo. Vezano za priključke puteva, o tome ćemo prijeko voditi računa. Naravno da ćemo željeti za opštine koje su jako važne, prije svega Prijepolje, Nova Varoš, Priboj sa druge strane Ivanjica, Arilje, Sjenica. Pa mi zbog njih prije svega ovo radimo. Oni su cilj tog autoputa, ako njima ne izađemo u susret, za koga mi drugog to radimo? Tako da budite uvjereni da ćemo mi jako voditi računa da sve investicije budu otvorene prije svega i u ovom slučaju ljudima u tim lokalnim samouporavama, kao i da ćemo uložiti i već sada ulažemo“.

„Ono što je važno jeste da morate da shvatite nas Narodne poslanike koji dolazimo sa terena, mi smo glasali za vas i na zajedničkom smo zadatku da sva ta otvorena pitanja moramo da riješimo, da bi svi građani i građanke koji na tom prostoru žive ostali da žive, da nam zemlja ne ostaje ni pusta ni prazna. Ono što je jako važno i želim još jednom da istaknem jeste rekonstrukcija pruge Beograd-Bar i izgradnja pruge do Novog Pazara. To je dio i našeg dogovora SNS-om i apsolutno vjerujem da ćemo sve to realizovati u narednom periodu. Znam da imate dosta obaveza ali moja obaveza jeste da prestavljam građane koji su me izabrali, iz Sandžaka i zato mislim da treba češće da razgovaramo o ovim pitanjima. Te opštine su devastirane i autoput je jedina šansa da te ljude zadržimo na selu a da ne govorimo o povratku mladih na selo“, završava Narodni poslanik Samir Tandir.

SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img