11 C
Novi Pazar

Ministar Sekulović na pitanje SPP-a: Otvaranje graničnog prijelaza Petnjica-Tutin biće prioritet

Published:

Foto: Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović

Narodni poslanik liste “Crno na bijelo” Miloš Konatar je u ime koalicionog partera Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori postavio pitanje Vladi vezano za otvaranje graničnog prijelaza između Petnjice i Tutina.

– Geografsko područje opštine Petnjica kada je u pitanju putna infrastruktura je slijepo crijevo u kojem prethodne vlasti nisu spoznavale važnost otvaranja graničkog prijelaza prema Republici Srbiji. Petnjica je jedina opština u regionu koja se graniči sa nekom od država, a da nema granični administrativni prijelaz. Zbog toga pitam da li će nova Vlada ispraviti nepravdu i otvoriti granični prijelaz prema opštini Tutin uzimajući u obzir višestruku koristi koju bi on donio kako stanovništvu i privrednicima opštine Petnjice tako i stanovništvu opštine Tutin. Otvaranjem ovog graničnog prijelaza bi se vrijeme puta skratilo za polovinu, jer bi umjesto dosadašnji 80 kilometara, građani Petnjice prelazili nekih 40 klilometara do susjedne opštine Tutin.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović u odgovoru na pitanje kazao da ovo jako važno pitanje.

– Što se tiče graničnih prijelaza za to nam je potrebna i druga strana. U ovom smislu moramo da otvoriti pregovore za potpisivanje bilateralnog sporazuma sa Republikom Srbijom. Da bi smo to dovršili moramo na nivou Vlade donijeti odluku o otvaranju graničnog prijelaza. Za to su potrebna nemala sredstva, ali ta sredstva možemo da povučemo od međunarodnih donatora. Otvorili ste jedno pitanje koje će u mojem mandatu biti jedan od prioriteta. Držim da je vrlo važno sa privrednog i ostalih aspekata i u saradnji sa nadležnim organima Republike Srbije ću otvoriti ovo pitanje i nadam se da će saglasnost i sa njihove strane biti prisutna kako bi ovo pitanje mogli da rješavamo.

Foto: Narodni poslanik Miloš Konatar
Foto: Narodni poslanik Miloš Konatar

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img