15.4 C
Novi Pazar

NVO i mediji osudili prijeteći komentar na portalu Sandžak press – Uredništvo se ogradilo od komentara

Published:

Grupa organizacija civilnog društva i medija u Novom Pazaru zatražili su danas hitno pronalaženje autora komentara na portalu sandzakpress.net na kojem je prije uklanjanja više sati stajao komentar sa otvorenim pozivom na „nemilosrdno ubijanje“, „likvidiranje“ i „klanje“.

OCD i mediji pozvali su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo kulture i informisanja, nadležno tužilaštvo, Vladu Republike Srbije, da hitno reaguju i da, shodno obavezama koje su Ustavom i zakonima Republike Srbije precizirana, preduzmu sve neophodne mjere radi zaštite bezbjednosti neistomišljenika, novinara i slobode medija. Uz zahtjev od nadležnih institucija da u najkraćem roku otkriju identitet osobe koja je uputila prijetnje i poziv na ubijanje i da je adekvatno sankcionišu.

Ovim povodom Sandžak press je na svojoj Facebook stranici saopštio da je uvredljivi komentar uklonjen sa sajta čim je uočen, te da je komentar objavljen sa IP adrese sa prostora Belgije, uz napomenu da su “komentari vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara”.

Sandžak press dodaje da je oštro protiv medijske politike primitivizma i protiv ugrožavanja bilo čije bezbjednosti.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img