11 C
Novi Pazar

Novi vrtić do OŠ“Bratstvo“ u Novom Pazaru

Published:

OŠ “Bratstvo“ u Novom Pazaru prema planovima važit će za najsavremeniju školu u Srbiji. Rekonstruktivni radovi na ovoj školi su planirani da budu završeni do kraja maja. Osim potpune rekonstrukcije škole, u toku su i radovi na izgradnji zatvorenog bazena.

Direktor OŠ “Bratstvo Dejan Kulundžić o detaljima rekonstrukcije.

„U toku su radovi na postavljanju podnog grijanja, izolaciji i postavljanju keramike, kao i radovi na uređenju fiskulturne sale. Prostora sada ima dovoljno i djeca će raditi u dvije smjene. U okviru druge faze ovog projekta škola je dobila deset novih učionica i anfiteatar, a ti radovi će biti realizovani od proleća iduće godine”.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac najavio je i izgradnju novog vrtića u naselju Ćukovac.

„Radovi u OŠ “Bratstvo teku planiranom dinamikom. U sklopu objekta će, kada se sve završi biti i školski bazen. Ukupna vrednost radova koje finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije je preko 5 milona eura, a osim što smo investicijom želeli da obezbedimo nove, izvanredne uslove za učenike i nastavnike, biće prošireni i školski kapaciteti. Time trajno rešavamo problem tri smene koji u ovoj školi, zbog sve većeg broja učenika, postoji godinama unazad”, istakao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Direkorka PU Mladost Sabina Hoćanin, naglasila da će u vrijeme dok se u Ćukovcu gradi novi objekat, mališani će biti dio vrtića “Čarolija”.

„Radne sobe u takozvanim kućicama izmještamo u učinoce “OŠ Bratstvo”. Riječ je o tri grupe djece predškolskog uzrasta, iz programa cjelodnevnog boravka. Želimo da rasteretimo objekat i omogućimo prijem za još jedan broj djece”.

Najavljujući početak radova na izgradnji vrtića u naselju Ćukovac, u centru Novog Pazara, gradonačelnik je podjsetio da će projekat finansirati Svetska banka preko Ministarstva prosvjete Republike Srbije koji će biti vrijedan više od milion eura.

SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img