4.8 C
Novi Pazar

Sead Ramović: U Sarajevo sam došao po Uefa Pro licencu

Published:

U posljednje vrijeme Sead Ramović se sve češće može vidjeti na ulicama Bosne i Hercegovine.
Ramovićeva fudbalska karijera trajala je od 1998. do 2015. godine, u tom razdoblju je imao priliku braniti za Wolfsburg, Borussiju M’Gladbach, zatim za prvoligaške klubove u Norveškoj, Danskoj, Turskoj, Ukrajini i Srbiji, a danas odlučan je da postane trener.
Prvo iskustvo stekao je kao pomoćni trener radeći u Novom Pazaru, a sljedeći cilj mu je UEFA Pro licenca koju će steći u Centru za edukaciju N/FSBiH gdje je već uvršten među 20 potencijalnih polaznika. Ima samo riječi hvale za sve edukatore na seminaru.

“Drago mi je što sm dobio mogućnost da budem jedan od polaznika za UEFA Pro licencu. Bosna i Hercegovina je meni uvijek bila veoma bliska i draga zemlja, posebno što sam u njoj stekao meni drage prijatelje. Za profesore imam samo riječi hvale, ovo je veliko iskustvo iz kojeg ćemo svi nešto novo i posebno naučiti”, rekao je Ramović.

Osvrnuo se i na golmane iz njegovog perioda. Kaže, danas je po njegovom mišljenju najbolji Manuel Nojer.

“U moje vrijeme smatram da su najbolji golmani bili Oliver Kan, Jens Leman, Buffon, Van Der Sar, Kasiljas. To su bile tada elite. Najviše mi sviđao Van Der Sar, a sada smatram da je po svim predispozicijama najbolji Manuel Nojer”, ističe Sead.

Bilo je riječi i o njegovom putu kroz Evropu sa biciklom. To je bilo nevjerovatno iskustvo, kaže Sead.
Osim po sjajnoj karijeri, Ramović je poznat i po učešću u brojnim humanitarnim akcijama. Jedna od njegovih posljednjih donacija završila je u federalnom prvoligašu Travniku čijim prvotimcima je donirao nekoliko lopti i golmansku opremu.

SANA – Hamza Škrijelj / Sportske.ba

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img