15.6 C
Novi Pazar

SAOPĆENJE ZA JAVNOST U POVODU MEDIJSKE HAJKE NA SANDŽAK MEDIA

Published:

Organizacijama za zaštitu ljudskih prava i sloboda

Novinarskim udruženjima

Medijima

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

U POVODU MEDIJSKE HAJKE NA SANDŽAK MEDIA DOO

Već drugi put za četiri dana na web portalima SNEWS.rs čiji je glavni i odgovorni urednik Medin Halilović, i SANDZACKE.rs čiji je urednik Nedžad Samilagić, ovoga puta u tekstu pod naslovom „Istraga zbog poziva na ubijanje preko “sandzakpress.net”“ na linku https://www.snews.rs/istraga-zbog-poziva-na-ubijanje-preko-sandzakpress-net/ i http://sandzacke.rs/vijesti/sandzak/istraga-prijetnji-sandzackim-novinarima-u-nadleznosti-odjeljenje-za-borbu-protiv-visokotehnoloskog-kriminala/, dana 30. marta 2021. godine, objavljivanjem reklamnog letka iz 2014. godine Sandžak Media DOO se pokušava dovesti u vezu sa prijetnjama smrću upućenim u komentarima tog portala prije nekoliko dana, a od kojih se ogradio i sam portal Sandžak Press, oba puta ne poštujući načelo objektivnosti ne dajući nam da se kao druga strana prije objave izjasnimo o materijalu kojeg žele objaviti.

Prethodno su objavljeni tekstovi na istim portalima: https://www.snews.rs/preko-divljeg-potala-sandzakpress-net-upucen-poziv-na-ubijanje-tuzilastvo-i-policija-sute/ i http://sandzacke.rs/featured/snews-preko-divljeg-potala-sandzakpress-net-upucen-poziv-na-ubijanje-tuzilastvo-i-policija-sute/, koje smo demantovali argumentima i činjenicama.

Već drugi put smo u prilici demantovati te navode i ponoviti da Sandžak Media DOO nema apsolutno nikakve veze sa uređivanjem Sandžakpress.net-a niti komentara na istom. Letak koji je objavljen je iz 2014. godine, kada smo imali saradnju sa tim portalom, ali isključivo na polju prodaje marketing prostora, po istom modelu kako smo zastupali i naše druge klijente.

Sandžak Media se pored proizvodnje televizijskog programa, bavi i marketing zastupanjem trećih lica, te izradom web portala i mobilnih aplikacija. U tom smislu trenutno sarađujemo sa 48 različitih pravnih i fizičkih lica.

Sandžak Media DOO posjeduje uredno potpisane ugovore sa svojim klijentima, te u svakom trenutku, kao i do sada, spremni smo policijskim, tužilačkim i sudskim organima dostaviti svu neophodnu dokumentaciju, u vezi naših odnosa sa našim klijentima, koja dokazuje u ovom smislu naše tvrdnje. Ne želimo u medijima objavljivati ugovore sa našim klijentima, jer bi na taj način ugrozili njihovo poslovanje i doveli u pitanje našu poslovnu kredibilnost.

Na ovaj način SNEWS.rs i SANDZACKE.rs kao i njihovi odgovorni urednici Medin Halilović i Nedžad Samilagić već drugi put za četiri dana pokušavaju narušiti ugled, čast i dostojanstvo Sandžak Media DOO, te linčom u javnosti, satanizovanjem i stigmatizacijom pričinjavaju materijalnu štetu i ugrožavaju bezbijednost prije svega direktora, ali i ostalih uposlenika i novinara Sandžak Media.

Podsjećamo da je protiv Sandžak Media DOO, kao posljedica ranijih hajki, ovim povodom vođeno više sudskih procesa, koji su do sada okončani u korist Sandžak Media DOO.

Osuđivanjem putem medija, bez osude na sudovima, tj. bez argumentacije, vodi se otvorena hajka protiv Sandžak Media DOO, što može dovesti do nesagledivih posljedica po rukovodtsvo i novinare naše firme.

U tom smislu, medije SNEWS.rs i SANDZACKE.rs, njihove odgovorne urednike, te sve učesnike i pomagače ovoj hajki na nas, smatrat ćemo odgovornim za eventualne posljedice koje kao pojedinci ili kolektiv budemo trpjeli u narednom periodu, u smislu ugrožavanja naše bezbijednosti, sigurnosti naših porodica, te svakom drugom smislu.

Kao kolege novinare, udruženja i organizacije za zaštitu ljudskih prava i sloboda pozivamo Vas da reagirate i zasutavite medijski linč na nas.

 

U Novom Pazaru, 31.03.2021.

 

Sandžak Media DOO

Salahudin Fetić, direktor

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img