32.7 C
Novi Pazar

Muftija Dudić održao prvu hutbu u Islamskom centru u Ribariću

Published:

Prvom hutbom i džuma namazom, 02.04.2021. godine, zvanično je otvoren Islamski centar u Ribariću, Medžlis IZ-e Tutin. Hutbu je održao predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić koji je tom prilikom, između ostalog, kazao:
„Ovim činom obznanjujem da je od danas šerijatski ispravno obavljati namaze u ovoj džamiji i za ovim imamom. Tako rade ozbiljni ljudi i zajednica koja svoje djelovanje temelji na principima Šerijata. Ova džamija je otvorena od danas za sve džematlije – i one koji su je gradili i one koji nisu. Ona je nastala iz potrebe ovog kraja za Islamskim centrom. U Ribariću vam je samo za ovim imamom šerijatski ispravno obavljanje namaza, a Allah najbolje zna. Ona je emanet vama i mi vam je danas predajemo. Želim svima da se zahvalim i uputim dovu Allahu dž.š. da ukabuli uloženi trud i imetak koji je utrošen za ovaj Islamski centar. Ovo je najljepša hedija za ovogodišnji mjesec Ramazan. Neka je mubarek olsun svima.“
Dovu za otvorenje proučio je dr. Rešad ef. Plojović.
Podsjećanja radi, ovaj Islamski centar je započet prije dvije i po godine i pored mesdžida sadrži prateće prostorije za Školu Kur’ana, vrtić Reuda, divanhanu, gasulhanu i restoran.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img