4.8 C
Novi Pazar

Škola Kur’ana već jedanaest godina djeluje od Sandžaka, preko Vojvodine, do dijaspore

Published:

Djeca iz Škole Kur’ana najbolji su njeni ambasadori. Sa svojim lijepim glasovima predstavljaju naučeno. Ponosnim čine ne samo svoje roditelje već i zajednicu. Škola Kur’ana pridržava se svih epidemioloških mjera. Radi se s uzrastima do 10 godina, kako je propisano i pravilima Kriznog štaba države.

Što se tiče Ramazana neće biti nastave. Djeca će iskoristiti ovaj mjesec za obnavljanje Kur’ana i učenja. Odabrane grupe moraju svakako nastaviti da rade onlajn jer imaju određeni program učenja. Svaki mjesec moraju naučiti 15 stranica Kur’ana napamet, kaže prof. Džemil ef. Destanović.

 

Inače, Škola Kur’ana jedna je od blagodati i u Sandžaku, i gdje god se nalaze odjeljenja i polaznici

 

A oni svi sa svojim muhafizima, s upravom Škole su u službi podizanja Allahove, dž.š. riječi da bude dominantna u našim životima, porodicama, lijek, milost za sve naše probleme i sve ono u čemu se danas nalazimo i šta proživljavamo, poručuje hafiz Irfan ef. Malić direktor Škole Kur’ana Časnog

Škola Kur’ana radi jedanaest godina. Prije toliko godina tadašnja djeca danas su momci i djevojke i nisu nikad odustali za sve te godine.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img