18.9 C
Novi Pazar

Grad Novi Pazar finansira 19 socio-humanitarnih udurženja sa 43 miliona dinara

Published:

Grad Novi Pazar ove godine će sa 43 miliona dinara finansirati 19 projekata udruženja građana koja se bave socio-humanitarnim aktivnostima. 

Najviše novca dobilo je Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba (14 miliona) i Crveni krst (9,5 miliona).

Značajna sredstva dobila su udruženja (Volonter NP, Otvorena ruka, Sevap) čiji su zastupnici povezani sa vladajućom Sandžačkom demokratskom partijom (SDP), ali i udruženja koja su povezana za paravjerskom tvorevinom (Hasene, Svetionik).

Humanitarno udruženje Sevap – čiji je osnivač Kasim Zoranić (odbornik i visoki funkcioner SDP-a) iz budžeta je dobilo 400.000 dinara. Udruženje građana Otvorena ruka na čijem se čelu nalazi  Edin Kolašinac (doskorašnji odbornik SDP-a) dobilo je  500.000 dinara.  Udruženje Volonter NP čiji je zastupnik Senad Župljanin (uposlenik Gradske uprave) dobilo je 150.000 dinara.

Udruženja bliska paravjerskoj tvorevini Hasene čiji je zastupnik za Novi Pazar Edis Ujkanović i Svetionik kojim rukovodi Mirza Aličković dobili su 250.000 odnosno 300.000 dinara.

Sa pola miliona dinara bit će finansiran rad udruženja Put sredine, FOND ul. R. Ackovića  dobio je 200.000 dinara, dok je za Centar za autizam i razvojne smetnje CODE izdvojeno 150.000 dinara.

Prema najavljenom godišnjem planu javnih konkursa za 2021. godinu Novopazarce očekuju još dva konkursa za NVO na kojima će biti dodijeljeno još šest miliona dinara, a koji će biti raspisani u toku aprila i maja 2021. godine.

U nastavku pogledajte spisak socio-humanitarnih organizacija koje će se finansirati novcem građana.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img