12.3 C
Novi Pazar

Odblokirana deponija – Mujagić: Pokazali smo da nema mjesta ucjenama

Published:

Neposredno nakon obraćanja akademika Muamera Zukorlića u Parlamentu Srbije mještani nekoliko sela i predstavnici lokalne samouprave u Sjenici postigli su dogovor o prekidu blokade deponije Goveđak, omogućivši tako da se na nju odlaže otpad iz te opštine.

Predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić kazao da je ovo poruka svima koji su misli da mogu ucjenama da destabilizuju vlast.

„Nezakonita blokada deponije „Goveđak“ je otklonjena, tako da je javno komunalno preduzeće sa moje strane dobilo nalog da otpočne sa odlaganjem smeća, da rade u dvije smjene i da rade za vrijeme vikenda kako bi se što prije uspostavili normalni životni uslovi, odnosno da bi se stanje normalizovalo u što je moguće kraćem vremenskom roku. Svi oni koji su mislili da lokalnu vlast mogu da ucjene i destabilizuju na ovaj ili sličan način, vjerujem da su se sad uvjerili da to nije moguće. Naravno, uspostavljanjem ponovnog rada sanitarne deponije, mi nećemo stati na tome, učinit ćemo sve to je u našoj moći i što je u obavezi lokalne samouprave da se eventualni negativni uticaji sa te sanitarne deponije umanje a u smislu redovnog održavanja, kontrole, izrade određene tehničke dokukmentacije u smislu saniranja deponije ali jednako tako ćemo pokrenuti i krivične postupke protiv svih onih koji su učestvovali u ovome, na nečastan način, sve u duhu promjena i uspostavljanju novog vrijednosnog sistema gdje nema mjesta ucjenama, diskriminacijama, pljačkama i svemu onome što je okarakterisalo vrijeme prethodne vlasti.“

Akademik Zukorlić: Hitno odblokirati deponiju u Sjenici, građani taoci ucjena nekolicine ljudi

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img