32.7 C
Novi Pazar

U petak i subotu probni završni ispit za osnovce

Published:

Probni završni ispit za učenike osmog razreda biće održan u petak i subotu, 9. i 10. aprila, u svim osnovnim školama, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Rukovodilac grupe za stručno pedagoški nadzor za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu ističe da će probni završni ispit biti održan u grupama ne većim od 15 učeika, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

„Na osnovu kalendara aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za kraj osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2020/2021. godinu i prijemnog ispita i upis učenika za 2021/2022. godinu organizovat će se probni završni ispit za učenike završnih razreda osnovne škole. Konkretno, učenici će 9. aprila polagati test iz matematike a 10. aprila polagat će test za srpski, odnosno maternji jezik i kombinovani test“, kazala je Mirsada Tripković

Cilj organizovanja probnog završnog ispita je i provera koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu.

„Probni završni ispit je zapravo simulacija završnog ispita, da učenici prođu kroz sve one procedure koje će proći na samom završnom ispitu koji je obavezan za završavanje osnovnog obrazovanja. Naravno da će nastavnici biti uključeni u probni, svakako i u završni ispit kao dežurni nastavnici, gdje će školska komisija, komisija koja se formira na noviou škole preuzeti organizaciju prostora i svega onoga što je neophodno za organizaciju probnog završnog ispita“

Prema aktuelnom kalendaru Ministarstva prosvjete završni ispit će ove godine početi 17. juna testom iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Test iz matematike radiće se 18. juna, dok je kombinovani test planiran za 19. jun.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img