15.6 C
Novi Pazar

Dr. Jahja Fehratović izabran za zamjenika predsjednika Globalne organizacije parlamentaraca za borbu protiv korupcije

Published:

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja prof. dr. Jahja Fehratović izabran je za zamjenika predsjednika “Globalne organizacije parlamentaraca za borbu protiv korupcije”, nacionalnog ogranka Republike Srbije. U svom obraćanju na prvom sastanku ove organizacije istakao da će se svi oni kojima je dato povjerenje u okviru ove organizacije truditi da učine sve da bi se, kako kaže, najveće zlo društva bar svelo na minimum.

“Zahvaljujem svim narodnim poslanicima koji su prihvatili prijedlog da u narednom periodu budemo dio ovog izvršnog odbora. Nadam se da ćemo opravdati vaše povjerenje. Svakako da je, kao i svaka, i ova funkcija jako važna i predstavlja počast, ali ujedno i obavezu, tako da ćemo nastojati da svoju energiju usmjernimo i na to da sve ono što jesu ciljevi i zadaci iz djelokruga borbe protiv korupcije budu u fokusu naših interesovanja, te da na taj način maksimalno doprinesemo realizaciji zacrtanog plana i programa, ali i u potpunosti budemo posvećeni borbi protiv korupcije kao najvećem zlu koje je na putu, kako danas čusmo, prosperiteta cjelokupne zajednice, te s’ tim u vezi ćemo se truditi da doprinesemo bar jednim dijelom sprečavanju, a samim time i poboljšanju uvjeta življenja naše zajednice, naše države i pravljenja bolje budućnosti za generacije koje dolaze”, ističe dr. Fehratović.

Predsjednik skupštine Srbije se tom prilikom zahvalio UNDP-u i Švajcarskoj agenciji za razvoj i saradnju što podržavaju tu parlamentarnu aktivnost, a rukovodstvu nacionalnog organka GOPAK-a poručio da može da računa na podršku. GOPAK je organizacija koja djeluje u pedeset zemalja u svim regionima svijeta. Predsjednica Izvršnog odbora GOPAK-a u Srbiji je Dubravka Filipovski.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img