18.9 C
Novi Pazar

Potpredsjednik Skupštine Srbije akademik Zukorlić uputio ramazansku čestitku

Published:

Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana potpredsjednik Skupštine Republike Srbije akademik Muamer Zukorlić uputio je čestitku koju prenosimo u cijelosti:

Božija milost još jednom se raskrilila na čovječanstvo i dala nam mogućnost da se okoristimo njezinim neizmjernim blagodatima. Od večeras nastupaju blagoslovljeni dani u kojima nam se pruža šansa da budemo od sretnika koji su počašćeni time da, žrtvujući vlastiti egoizam, poberu slasti pobjede i osjete užitak radosti zbog osvojenja još jedne etape najzahtjevnijeg uspona u krivulji životnoga postignuća.

Ramazan je prilika da se suočimo sa slabostima svog bića, da drukčijim očima pogledamo na svijest oko sebe i osvježimo vlastiti osjećaj za jedinstvo porodice i zajednice. U ovom izazovnom vremenu pustošenja vidljivih i nevidljivih pošasti koje razaraju čovječanstvo, to nam je prijeko potrebno kako bismo uspjeli sačuvati i obnoviti duhovnu snagu bez koje nema prevazilaženja ni korone niti bilo koje druge nemani.

Škola Ramazana uči nas samokontroli, samilosti, oprostu, darežljivosti, radosti, optimizmu i još mnogim pozitivnostima koje može samo postač doživjeti i time oplemeniti sebe i zajednicu u kojoj je njegovo biće kao svjetiljka u mrkloj noći.

U tom duhu, i sa željom da ovogodišnji Ramazan protekne u duhovnom i svjetovnom miru i jedinstvu, svim pripadnicima islama, u svoje lično i ime Stranke pravde i pomirenja, Ramazan šerif mubarek olsun!

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img