18.9 C
Novi Pazar

Dr. Fehratović: Privesti pravdi i kazniti sve one koji su zloupotrebljavali gradski budžet

Published:

Zasijedanje Skupštine Srbije nastavljeno je poslaničkim pitanjima. Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović pitao je MUP i Tužilaštvo da li su počele istražne radnje kako bi svi koji su zloupotrebljavali gradsku kasu Novog Pazara bili privedeni pravdi i kažnjeni.

– Da li je počeo proces istražnih radnji? Šta se poduzelo i šta će se poduzeti da svi oni koji su u prethodnom periodu zloupotrebljavali gradsku kasu, na razne načine izvaličili novac i građane Novog Pazara ostavljali bez elementarnih uvjeta življenja da bi sebi i svojim partnerima u kriminalnom poslu obezbijedili ličnu korist. Da li su počele istražne radnje, da li će se i kada pokrenuti procesi da bi se oni koji su učestvovali u zloupotrebama gradskog budžeta priveli pravdi. Ovo je jako važno i potrebna je hitna reakcija jer ista garnitura ima priliku da upravlja kasom grada Novog Pazara.

– Ne smijemo dozvoliti da se ponovi situacija kada je vlast u Novom Pazaru obnašala stranka SDA, a gradonačelnik bio Sulejman Ugljanin koji je iza sebe ostavio 20 miliona eura pronevjere gradskog budžeta. Tada je formirana komisija koja je utvrdila sve te zloupotrebe i dostavila dokumentaciju nadležnim organima, međutim zbog određenih političkih dogovora, on i niko iz njegove vlasti nije odgovarao za ove zloupotrebe.  I ova lokalna vlast je na izmaku, treba što prije krenuti sa sistemskim rješenjima zabrane korupcije kako nam se dogodila ista situacija, kazao je dr. Fehratović.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img