18.9 C
Novi Pazar

Međuopštinska saradnja na nivou sliva – izazovi, nove mogućnosti i rješenja

Published:

U opštini Krupanj održan je sastanak na temu „Međuopštinska saradnja na nivou sliva-izazovi, nove mogućnosti i rješenja“. Sastanku su prisustvovali predsjednici opština Ljubovija, Mali Zvornik, Osečina, Bajina Bašta, Sjenica, Prijepolje, Priboj, Nova Varoš, Krupanj i zamjenik gradonačelnika grada Loznice, kao i koordinatori sliva. Punu podršku u daljoj međuopštinskoj saradnji ovih opština dale su Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu (MDULS).

Cilj sastanka je razmatranje komparativnih prednosti ovog oblika međuopštinske saradnje, sa željom da kroz moderiranu diskusiju, pitanja i odgovore identifikuju mogućnosti za sveobuhvatno upravljanje rizicima od elementarnih i drugih nepogoda.

Sporazum o međuopštinskoj saradnji u slivu potpisale su sedam opština Krupanj, Mali Zvornik, Osečina, Ljubovija, Bajina Bašta, Nova Varoš, Priboj i grad Loznica u julu 2019. god., a od ovog sastanka naknadno su se pridružile i opštine Sjenica i Prijepolje koje će u budućnosti uzeti aktivno učešće u međuopštinskoj saradnji.

Ovom sastanku prisustvovali su predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić i predsjednik skupštine opštine Sjenica prof. dr. Rejhan Kurtović. Oni su u svojim diskusijama izrazili punu spremnost opštine Sjenica da se uključi u projekte međuopštinske saradnje i zajedničkog djelovanja opština i gradova u cilju poboljšanja standarda i kvaliteta života građana.

Članice međuopštinske saradnje će u budućem periodu zajednički nastupati na različitim međunarodnim i nacionalnim projektima.

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img