18.9 C
Novi Pazar

Muftija Kujević: Muslimani trebaju na svojoj zemlji razvijati kapital

Published:

U plavsko-gusinjskom kraju, na tromeđi, u zadnjoj bošnjačkoj enklavi, na samoj obali plavskog jezera, Šehidska džamija. Dobri ljudi iz dijaspore porijeklom s tog prostora, posebno oni koji žive u Sjedinjenim Državama na čelu s vakifom dr. Mersimom Zilkićem odlučili su napraviti veliki hajrat za dušu svih šehida. Karakteristične arihtekture, atipične za ovo područje, i ime je posebno.

Jako je važno da su sljedbenici istine bili spremni da žrtvuju sve na tom putu da istina opstane, bude jaka, dominantna na zemlji. Zovu se šehidi. Otkako se pomene ime ove džamije ona budi posebne emocije. Posebna je po svemu i bit ćemo zahvalni tim ljudima dok smo živi zbog ovog hajrata, vakufa kojeg su sagradili radi sebe i svoga naroda, a prije svega u ime istine, u ime Uzvišenog Stvoritelja, kaže hafiz Abdurahman ef. Kujević muftija sandžački

Iako se nalazi na selu, kako je put doveden, potpuno je dojam drugačiji o čitavom kraju u kojem se nalazi. Šehidska džamija otvara tako bezbroj mogućnosti u najljepšem dijelu Sandžaka.

Bez obzira što sa zvaničnih nivoa nemamo adekvatnu podršku želim da uputim poziv muslimanskim narodima koji su ovdje da mi moramo uzeti stvar u svoje ruke. Pozivam ljude koji izdržavaju naš narod ovdje da svoj novac ovdje ulažu, svoj kapital ovdje razvijaju. Naravno da će trebati mnogo više truda i napora da bi to uspjelo, ali može.

A da može, primjera je mnogo. Najljepše mjesto za život za svakog muslimana njegov je toprak. Priča uskoro u oviru Ramazanskog programa.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img