13.3 C
Novi Pazar

Održana 6. redovna sjednica SO Prijepolje

Published:

Na dnevnom redu 6. redovne sjednice skupštine opštine Prijepolje našlo se 7 tačaka. Na prijedlog odbornice Stranke pravde i pomirenja skupštinsko zasijedanje počelo je minutom ćutanja za sve sugrađane koji su preminuli od posledica izazvanih korona virusom.

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje usvojili su prvi rebalans budžeta u ovoj godini. Predsjednik opštine Prijepolje istakao da je zadovoljan kako je sve proteklo.

„Akcenat ove skupštine je bio na izmjeni plana detaljne regulacije kako bi locirali lokacije fabrika za pročišćavanje otpadnih voda i u Brodarecu i u Prijepolju. Također, zbog velikog broja projekata i priliva sredstava u budžetu, trebali smo da uradimo rebalans budžeta ne dirajući ni jednu instituciju ili preduzeće, jednostavno to su neke stvari koje su žive materije i vremenom moraju da se prilagođavaju. Sve smo spremniji i sa projektima i sa odgovorima na sve raspisane tendere i projekte ministarstava tako da mislim da imamo razloga da budemo zadovoljni, mislim da se transparentnost i pošten rad isplati, to je sve vidljivije, sve su nam službe odgovornije, izvođači radova, ljudi sa kojima komuniciramo i poslujemo već znaju šta je ono što mi želimo, način na koji se trudimo da realizujemo sve projektne ciljeve i zadatke, tako da sve smo uspješniji sa manje truda i napora. U početku je bilo teško objasniti ljudima da pravimo otvorene tendere, da nemamo razloga nikoga da favorizujemo, da želimo da budemo otvoreni, transparentni i građanima dostupni. Sada je to vjerovatno svima jasno i ko želi sa nama da sarađuje, mora u skladu sa tim i da se ponaša nama sve lakše i konstuktivnije ide.“, istakao je Vladimir Babić

Odbornik Stranke pravde i pomirenja naglasio da je sve ono što je usvojeno na sjednici skupštine opštine Prijepolje, bilo započeto u prethodnoj vlasti.

„Trudili smo se da budemo konstruktivni, da damo doprinos, što smo i pokazali. O svim bitnim pitanjima iznijeli smo ono ključno što je bilo za interes građana, pojedini predstavnici SDP-a pokušali su da nametnu neku njihovu prljavu priču, ja sam izašao i ukazao da to nije istina. Pokušali su da okrenu neke stvari u vezi prethodne direktorke Centra za socijalni rad koja je jedna časna žena i koja je obavljala veoma korektno svoj posao kao i prethodna vlast. Sve ovo što je što je danas usvojeno po pitanju socijalni pitanja, to je bilo započeto i u prethodnoj vlasti tako da je ovo samo nastavak svih aktivnosti koje je prethodna vlast započela, to je dobro i tako treba u budućem periodu da se radi i da se držimo jednog jedinstva. Kao što vidite u Prijepolju nema opozicije, svi smo vlast i treba da radimo svi u interesu građana a ne u interes pojedinaca ili nekih usko-stranačkih interesa.“, kazao je Naso Planić

Na sjednici je usvojena petogodišnja Strategija razvoja socijalne zaštite i donijet Pravilnik o načinu ostvarivanja prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img