11 C
Novi Pazar

Hadžić: Sve ću učiniti da se popravi položaj iseljenika i dijaspore

Published:

Dosadašnjeg direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Predraga Mitrovića zamijeni će magistar ekonomije iz Rožaja Seid Hadžić i bit će vršilac dužnosti do daljnjeg.

Poziciju koja mi je povjerena vidim kao poziciju zastupnika interesa dijaspore u državnoj administraciji, naglasio je Seid Hadžić.

„Pozicija koju ću obnašati u narednom periodu jeste pozicija preko koje dijaspori treba približavati a ne udaljavati Crnu Goru. Sve ću učiniti da se položaj iseljenika i dijaspore popravi u narednom period. Aktuelna vlast mora pokazati da je otvorena prema našim državljanima u svijetu i da želi zajedno da sa njima gradi državu u koju se vraćaju a ne iseljavaju naši građani. Poziciju koja mi je povjerena vidim više kao poziciju zastupnika interesa dijaspore u državnoj administraciji jer sam svjestan da se državni interesi grade na zadovoljstvo njenih građana i državljana, bilo gdje da se oni nalaze.“, istakao Seid Hadžić

Seid Hadžić je svoje poslovno iskustvo počeo u privatnom sektoru kao menadžer međunarodnog poslovanja, nakon toga je radio na funkciji pomoćnika menadžera kancelarije Sandžačke biznis asocijacije. Sekretar je Fakulteta za islamske studije bio šest godina, a sada na pomenutom Fakultetu trenutno obnaša funkciju menadžera.

Prema zvaničnoj biografiji, bavi se biznisom, uspješno rukovodi preduzećem koje je osnovano kao produkt udruženog kapitala, ideja i iskustva.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img