18.9 C
Novi Pazar

Dr. Pramenković i ministar Mali o investicijama na području Sandžaka

Published:

Narodna poslanica Stranke pravde i pomirenja prof. dr. Misala Pramenković komentarisala je Zakon o rebalansu budžeta koji je zahtijevao sam život, odnosno trendovi kretanja i potrebe građana države, posebno u vremenu pandemije.

Pohvalila znatno veća sredstva koja se izdvajaju za zaštitu životne sredine.

“Oko 50% uvećana sredstva za ovo ministarstvo je jako značajan projekat i ja bih željela istaći i pohvaliti angažman Ministarstva koje je na teritoriji općine Prijepolje radilo na uklanjanju sanacije deponije ali ću također istaći da nadomak Novog Pazara je deponija Golo brdo koja predstavlja pravu ekološku bombu, odnosno katastrofu za taj dio zemlje tako da u budućim nekim planovima bi jako značajno i veoma potrebno bilo imati i rješavanje ove deponije.“

Podsjetila na pitanje dodatne pomoći poljoprivrednim proizvođačima.

„Ovo je već druga godina pandemije u kojoj se nalazimo i prosto usljed različitih problema sa kojima se susreću, usred male potražnje proizvoda poljoprivrednih iz oblasti stočarstva, oni su u neprilici da održe svoja domaćinstva na jednom zavidnom nivou. Prevashodno tu trebas povesti računa o rokovima kada je u pitanju isplata subvencija koje su garantirane samim poljoprivrednim proizvođačima, ne kasniti sa tim jer te subvencije su jako značajne u pogledu održavanja samog života na selu. Sa druge strane potrebno bi bilo povesti računa o mladim poljoprivrednicima, mladi ljudi koji žive na selu su perspektiva jer održivost života na selu neće biti moguć ukoliko se mladim bračnim parovima ne iziđe u susret kroz neke subvencije.“

Ministar finansija Siniša Mali istakao da će se u Novom Pazaru iz kineskog kredita finansirati izgradnja kanalizacionih mreža i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, ukupne vrednosti 92,3 miliona evra.

“Imate 110 kilometara kanalizacionih cevi vrednosti 45 miliona evra i postrojenje za preradu otpadnih voda u iznosu od 47,3 miliona evra”, rekao je Mali u parlamentu.

Ukupna ulaganja u Sjenici za kanaliozacionu mrežu i postrojenja za preradu otpadnih voda su oko 19 miliona evra, a kada je reč o Tutinu, vrednost 74 kilometra kanalizacionih cevi je 30,3 miliona evra, dok oko 38 miliona evra košta izgradnja četiri postrojenja za preradu otpadnih voda.

U Prijepolju vrednost 60 kilometra kanalizacoinih cevi je 26 miliona evra, dok se 13,3 miliona evra ulaže za dva postrojenja za preradu otpadnih voda.

“Govorim o preliminarnim vrednostima koje su vezane za projekte čija izrada je već u toku. Kako je predsednok obećao, radovi neće stati dok se sve ovo ne potroši i dok se sve ne izgradi”, poručio je Mali u Skupštini Srbije.

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img