15.6 C
Novi Pazar

Gradi se novi kompleks Policijske uprave u Novom Pazaru – Projekat vrijedan tri miliona eura

Published:

Ministarstvo unutrašnjih poslova izradilo je urbanistički projekat koji se predviđa izgradnju, dogradnju, rekonstrukcija i sanaciju kompleksa Policijske uprave u Novom Pazaru. Ukupna vrijednost radova 350.153.940 dinara, što je približno tri miliona eura. Predviđeno je da se kompleks PU Novi Pazar sastoji iz četiri objekta, uključujući i vatrogasni dom sa kulom.

Projektom predviđeno da se sadašnja zgrada PU Novi Pazar dogradi i sanira, a procijenjena vrijednost radova je skoro 137 i po miliona dinara.

Planira je izgradnja nove baze vatrogasne jedinice koja će se prostirati na 2113 metara kvadratnih, a vrijednost planiranih radova iznosiće blizu 90 miliona dinara. U prizemlju objekta će biti smještena vatrogasna vozila, servis i pranje vozila. Na I spratu su isprojektovane prostorije odsjeka preventivne zaštite, odsjeka civilne zaštite i rizika, arhive, kabinet načelnika odjeljenja za vanredne situacije, kao i prostorije koje će koristi vatrogasci. Vatrogasni dom će imati i kulu visine pet spratova sa koje će se pružati pogled na grad.

Još jedna novina biće izgradnja objekta 3 će se prostirati na 2253 metra kvadratna, a procijenjena vrijednost radova je blizu 96 miliona dinara. U novoprojektovanom objektu Garaža su planirani sljedeći sadržaji:U prizemlju objekta su isprojektovane saobraćajnica – komunikacija, 21 parking mjesto i stepenišni prostor za korisnike. Na I spratu su isprojektovane saobraćajnica – komunikacija, 23 parking mjesto i stepenišni prostor za korisnike. Ukupno je ostvareno 44 parking mjesta od kojih 3 za osobe sa invaliditetom.

Objekat 4 sadržat’ će parking mjesta, prostirati se na površini od skoro 1261 metar kvadratni, a visina ulaganja za ovaj dio je nešto malo više od 27 miliona dinara. Ukupno ostvarenih parking mjesta će biti 44, i to 21 u prizmelju, a 23 na prvom spratu.

Odeljenje za urbanizam i izgradnju Gradske uprave po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova organizira javnu prezentaciju ovog projekta koja će se održati u periodu od 21.04.2021.god. do 28.08.2021.god. u kancelariji br.116, na prvom spratu zgrade Gradske uprave grada Novog Pazara. Uvid u urbanistički projekat moguće je ostvariti i na internet adresi www.novipazar.rs. Pozivaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica da izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da u roku trajanja javne prezentacije dostave svoje primjedbe i sugestije u pisanom obliku.

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img