13.3 C
Novi Pazar

OŠ “Halifa bin Zaid Al Nahjan” obilježila svoju 108. godinu postojanja i rada

Published:

Osnovna škola na Dojeviću “Halifa bin Zaid Al Nahjan” obilježila je svoju 108. godinu postojanja i rada. Tim povodom u prostorijama škole upriličen je prikladan kulturno-umjetnički program uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

Direktor škole ponosan na rad svojke škole posebno kako ističe u doba pandemije kada je bilo teško opstati.

„Osim što se danas obilježava Dan grada, nama je i godišnjica škole tj. Dan škole. Mi ovaj dan obilježavamo tradicionalno tako što na ovaj dan sumiramo sve uspjehe koje postižu naši učenici i naši radnici škole. Bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo, ne možemo stati već funkcionisati u skladu sa epidemiološkim mjerama. Danas imamo čime da se pohvalimo. Ono što je bitno jeste da nismo stali bez obzira na to što je škola bila u pandemiji prošle i ove godine. Mi smo svoje aktivnosti sprovodili i radili. Također je promovisan dvobroj Časopisa Petica. Tu su i naše učenice koje su izdale zbirku svojih pesama, na koje smo jako ponosni“, kazao je direktor OŠ “Halifa bin Zaid Al Nahjan”, Besim Adilović.

Ovom prilikom je premijerno izvedena Himna škole, predstavljen “Put Monografije”.Osim toga, tri autorske knjige koje su objavile učenice škole u prethodnih godinu dana naglasile su da se neće zaustaviti na pisanju pesmica i da je ovo početak njihovih izdanja.

„Ja mislim da sam pisanje knjige nasledila pošto se i moja tetka bavi time. Počela sam pesme da smišljam tokom igre, ali kasnije kada sam počela da učim slova, tada sam već uzela stvar u svoje ruke i počela da skupljam svaku pesmu za zbirku pesama. U njoj ima svega, teme su različite. Ja volim i da čitam i da pišem, maternji jezik mi je najdraži predmet. Nadam se da ću da nastavim i kasnije da pišem kao i sada“, istakla je učenica sedmog razreda, Hanisa Spahić.

„Ja sam već počela da pišem u četvrtom razredu. Valjda sam talenat nasledila od sestre jer i ona voli da piše. Imam veliki broj pesama. U mojoj knjizi su teme različite, pisala sam o proleću, o majci, o školi a najdraža od svih pesmica mi je o učiteljici, zato što me podseća na svoju učiteljicu. Volela bih da nastavim da pišem ne samo zbirke već i knjige jer imam veliku ljubav prema knjigama“, naglasila je učenica šestog razreda, Amra Doljanac.

„Kao sestre radile smo u timu i bilo nam je lako, ona meni pomaže i ja njoj. Naša zbirka se odnosi na zavičaj. Pozvala bih sve drugarice da napišu knjigu kao moja sestra i ja. Najdraža nam je pesma sestra jer smo je zajedno pisale“, istakle su sestre i učenice sedmog razreda, Dina i Adna Rašljanin.

Na kraju su biti uručene jubilarne nagrade i priznanja.

SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img