15.6 C
Novi Pazar

Sportsko čudo od djeteta Ajša Čepeljac spremna za fitnes kup u Somboru

Published:

Porodica Čepeljac dugo vremena već bez premca je kada je u pitanju pazarski fitnes. Nisu samo u našem gradu brend. Ta slika ide još mnogo dalje, obzirom da su Muzaferovi takmičari državni, balkanski, evropski i svjetski odlikovani na brojnim takmičenjima. O njegovoj ćerki, Ajši Čepeljac, u brojnim pisanim i drugim medijima poznatijoj kao sportsko čudo o djeteta, puno puta smo govorili. Sada su se njen otac i ona odlučili na jedan novi korak. Ona će biti prvi ženski fitnes takmičar u historiji našeg grada koji će se pojaviti na “Fitnes kids kupu” u Somboru ovog vikenda.

“Nedjelja u Somboru je državni kup, proljećni dio sezone, najveće takmičenje u našoj zemlji, takmičenje koje se sastoji iz dijela gimnastike i dijela fitnesa, gdje ovaj grad po prvi put u svojoj historiji dobija svog predstavnika, gdje moj dugogodišnji rad sa Ajšom, a i od skoro evo da se zahvalim treneru Maji Radosavljević – Top Forma klub iz Šimanovaca, dolaze po svoje plodove. Inače, “Top Forma” je najuspješniji i najtrofejniji klub u “Fitnes kids” disciplini u državi. Oni su uzeli Ajšu da sa njom rade, a Maja je njen lični trener i mentor po pitanju gimnastike. Jeste da nam je malo otežano da putujemo po 300 km na treninge, da obezbijedimo jednog vrhunskog trenera za Ajšu, ali Maja kaže da je Ajša vrhunski talenat i u fitnesu, tako da i neće biti sve ovo toliko teško. Maja će uskoro biti i ovdje kod nas, ako Bog da, na otvaranju kluba. Ovo je prvo ovogodišnje takmičenje za Ajšu, pa je naš primarni cilj lijepa prezentacija Ajše, kluba i naravno našeg grada”, kaže Muzafer Čepeljac.

Cilj je da se pokaže da Novi Pazar i u ovom sportu ima svoje talente, te da mnoge djevojčice i dječaci krenu Ajšinim stopama.

“Kako je Maja rekla – ona je dijete koje u svom uzrastu trenutno u našoj zemlji nema konkurencije. E sad, vjerovatno da malo i mi kaskamo i zaostajemo za tom gimnastikom, jer smo to tek počeli da radimo, ali ovo nam je debitantsko takmičenje i naš primarni cilj je da se predstavimo u najljepšem svjetlu, da se nakon ovog takmičenja pojavi takmičara koji će htjeti da krenu Ajšinim stopama, a ja sam ubijeđen da ćemo uskoro moći i mi da organizujemo kod nas u teretani treninge, jer kod nas ima jako puno talentovane djece, samo nam je do sad falila ta ogranizacija u toj oblsti”, ističe Muzafer Čepeljac.

A sportsko čudo od djeteta spremno za predstojeće takmičenje. Samo predanim radom i poslušnošću dolazi se do velikih uspjeha.

“Iskreno, baš sam spremna, jako se radujem ovom takmičenju, jer je ono prvo za mene u ovoj godini. Spremala sam se za ovo nekoliko mjeseci. Kada sam čula vijest da će imati ovakvo takmičenje ove godine, jako sam bila sretna, uzbuđena, jer je to prvo takmičenje ove godine koje ću imati. Nadam se da će proći jako dobro i da ću osvojiti neko od glavnih mjesta”, kaže mlada Ajša Šepeljac.

Cijeli razgovor pogledajte u večerašnjem izdanju naše emisije “Iz svijeta sporta” na STV sa početkom od 22h.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img