15.6 C
Novi Pazar

Islamska zajednica uručila jetimima bajramske hedije

Published:

CHR Hajrat u saradnji sa HO Er-Rizk i IKC Bošnjaka u Beču i u ovim danima uoči Bajrama obradovao je jetime sa područja Sandžaka mjesečnim stipendijama, novčanim bajramlucima i bajramskim poklon paketićima. Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić mubareklisao je djeci nastupajući Bajram poželjevši im svaki hajr i Allahov blagoslov u životu.

Ovo je samo jedan od segmenata djelovanja Hajrata gdje svakog mjeseca 130 jetima na području Sandžaka dobija finansijsku pomoć, zašta Mešihat iz zekata i sadekatu-l-fitra izdvaja značajna sredstva.

“Sretan je narod, a posebno Islamska zajednica koja je u prilici da pomaže najpotrebnijima i evo naši dragi vjernici sa prostora Sandžaka i diljem dijaspore imaju razloga da budu radosni jer su evo i danas obradovali 130 jetima. Najviše ih je sa prostora Novog Pazara, a ostatak će biti podijeljen i u drugim sandžačkim gradovima. Evo radosti i za naše vjernike da iz Bejtu-l-mala, zekjata i sadakatul fitra IZ-e smo u prilici da podržimo i jetime Sandžaka, da podržimo i Vakufske kuhinje, da podržimo i pomognemo izgradnju kuća, liječenje bolesnih, zapravo – da budemo na usluzi svakom muftačnom čovjeku. Dragi vjernici, vaš zekjat i sadekatul fitr je također prisutan na svim pomenutim i nekim drugim projektima. Molim Allaha dž.š. da svima onima koji pomažu rad IZ-e , a realizira se i posredstvom CHR Hajrat, ukabuli i upiše u dobra djela”, istakao je muftija dr. Dudić.

Direktor Mirsad ef. Bećirović zahvalio se Mešihatu koji pomaže sve projekte Hajrata, a posebno projekat jetima sa područja Sandžaka, kao i humanitarnoj organizaciji Er-Rizk pri Islamskom kulturnom centru u Beču za nesebičnu podršku.

“U toku cijele godine dijelimo i pomažemo jetime Sandžaka kako ovdje u Novom Pazaru, tako i u Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši. Uoči bajrama ćemo obradovati one kojima je to najpotrebnije. Čast mi je i zadovoljstvo danas što je uvaženi muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa nama ovdje. Samo ću se zahvaliti IKC u Beču na čelu sa našim Mithat ef. Mujovićem i HO Er-Rizk koji svakoga mjeseca pomažu i daju nama ovdje, ali isto tako i pojedincima iz Sandžaka i dijaspore. Molim Boga dragog da ih nagradi i da im ukabuli i ako Bog da to da im bude sadaka na Sudnjem danu”, kazao je direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović.

Koordinator Ženske mreže Meliha Preljević ističe da je najljepše obradovati djecu, Njihovi osmjesi i zadovoljstvo su najiskreniji.

“Evo i ovog bajrama smo, kao i mnogo godina unazad pripremili posebne bajramluke za djecu. Ovog smo puta pripremili bajramske paketiće i novčane bajramluke za djecu sa ciljem da obradujemo naše najmlađe. Znamo da je radost djece posebna i zbog toga nam je glavna intencija da obradujemo upravo njih”, kaže Meliha Preljević.

Pored novčanih sredstava i bajramluka podijeljeno je 180 bajramskih paketića.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img