32.7 C
Novi Pazar

Odbor za obrazovanje SPP organizira pripremnu nastavu za završni ispit učenika 8. razreda

Published:

Odbor za obrazovanje Stranke pravde i pomiranje organizira pripremnu nastavu za polaganje završnog ispita zčenika 8. razreda.

Prof. Dženis Pepić istakao da se zbog okolnosti koje su izazvane korona virusom, cjelokupno školstvo našlo u problemu ali da učenici najviše trpe. Zbog toga je Stranka pravde i pomirenja odlučila da na ovaj način bude podrška učenicima.

„Odbor za obrazovanje Stranke pravde i pomirenja uočio je da postoji potreba za dodatnih vidom podrške učenicima završnih razreda osnovnih škola tako da je pokrenula jednu inicijativu koja je vrlo značajna i plemenita. Zapravo, glavna ideja jeste da predavači koji su eminentni profesori i nastavnici nocopazarskih osnovnih i srednjih škola, drže besplatne radionice učenicima završnih razreda osnovnih škola kako bi im pomogli da oni što bolje spreme svoj maturski ispit. Početak ovih radionica predviđen je za 22. maj i one će se održavati samo vikednom i to u prostorijama zgrade Jedinstvo koje su prilagođene specijalno za ovu priliku. Već postoji interesovanje za ovaj projekat i ja pozivam sve učenike 8. razreda koji su zainteresovani, da se prijave na broj 0648891925 kako bi iskoristili ovu šansu, adekvatno se pripremili i ostvarili što bolje rezultate na prijemnom ispitu.“

Predmeti koji će kroz pripremnu nastavu biti zaspupljeni su bosanski i srpski jezi, matematika i hemija.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img