18.9 C
Novi Pazar

Na hipodromu “Raškoviće” održan Memorijal “Hasib Škrijelj”

Published:

Na sandžačkom hipodromu u selu Raškoviće, proteklog vikenda, organiziran je Memorijal „Hasib Škrijelj“ u okviru kojeg su održane tri konjske trke.

U trci na 1200 metara 1. mjesto osvojilo je grlo Rebecca Arrow vlasnika braće Škrijelj, 2. mejsto osvojilo je grlo Kingly Lady vlasnika Asmira Sejdovića i 3. mjesto osvojilo je grlo Galantna vlasnika Zlatka Nokića.

U trci na 1700 metara 1. mjesto osvojilo je grlo Alkatraz vlasnika braće Škrijelj, 2. mjesto osvojilo je grlo Magistrat također vlasnika braće Škrijelj i 3. mjesto osvojilo je grlo Asensio vlasnika Beca Arifovića.

U poslednjoj trci na 2000 metara 1. mjesto osvojilo je grlo First Thought vlasnika braće Hadžić, 2. mjesto osvojilo je grlo Hussar de Beauvias vlasnika braće Škrijelj i 3. mjesto osvojilo je grlo Faust vlasnika braće Sejdović.

Učesnici istakli da su učestvovali u trkama na brojnim drugim hipodromima ali da im je ovdje najdraže.

„Takmičenje i atmosfera su bili idealni, nadam se da će svaki sledeći put biti bolji, za sad smo zadovoljni.“, istakao Mersid Hadžić.

„Želim da se zahvalim publici koji su uprkos lošem vremenu ostali da nas prate i podrže, zahvaljujem se i publici i familiji koji nas prate i kada su takmičenja širom Srbije. Mi smo prošle nedjelje pobedili u Požarevcu sa grlom Nasrani, u nedjelju sa Thunder Cat-om u Beogradu i danas ovdje, naravno ovdje nam je najdraže jer je naš kraj, naše mjesto i to nam je ostalo od naših starih koji su se bavili ovim i koji su bili dobri u ovom sportu. Želim da se zahvalim organizatorima koji su se zaista potrudili da sve pretekne u najboljem redu.“, kazao Asmir Hadžić

Organizatori zahvalni svima koji su učestvovali

„Bilo je lijepo, zahvaljujem se učesnicima i publici, bilo nas je zaista dosta. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovome. Mi imamo konje i u Beogradu, Šapcu ali nam je ovdje najdraže da dođemo. Ovo današnje takmičenje smo organizirali u ime mog oca.“, kazao Suad Škrijelj

„Ovu tradiciju je počeo naš rahmetli brat Hasib Škrijelj ali tada se to nije održavalo ovdje jer nije bilo ove prelijepe staze, to se tad održavalo kod sela Rasna. Uslovi tada nisu bili ovako dobri kao što su sada ovdje, imamo mnogo dobre uslove i podržavat ćemo ovakve aktivnosti svake godine. Ovo nam mnogo znači i zahvaljujemo se organizatorima koji su realizovali ovaj projekat. Ova grla koja su jaka i dobra, ne mogu da učestvuju na nekim takmičenjima gdje su staze loše i neravne, ovdje može da učestvuje bilo koje grlo.“, istakao Muamer Škrijelj

U oazi zelenila, ljepote prirode kao i u tradiciji koju su od svojih starih naslijedili i koju njeguju ljudi sa Pešteri, uživali su brojni ljubitelji ovog sporta.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img