17.9 C
Novi Pazar

Zećirović: SPP je jedina autentična opozicija u Skupštini grada Novog Pazara

Published:

Odbornik SDP-a Elvir Eminbegović tokom svog izlaganja u Skupštini Grada Novog Pazara istakao da svojim stavom želi da izazove replike od strane opozicije smatrajući da su kao vladajuća stranka radili najbolje za ovaj grad.

Meni je jednostavno žao da se ova tema zatvori gdje smo mi kao SDP najviše rezultata uradili i gdje nas vi zbog toga napadate, mi dobijamo političke poene. Meni je žao da se to prekine i da imate te vaše argumente. I ovaj put politiku svodite na personalne stvari i što od početka pominjete razna imena, čak i neprovjerene stvari pa čak i za bivšeg ministra kako ga vi zovete i za Nina jednog i drugog i Belog Memića kao i za predsjednicu Skupštine. Meni je žao da se to prekine jer vi tada pokazujete pravo lice”.

Odbornik SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj je odgovorio na napade opozije od strane odbornika SDP-a.

Kolega predhodni odbornik je rekao kako opozicija iznosi uvredljive i lične kvalifikacije prema određenim licima. Kada neko krene ovako da priča, tražim od vas predsjednice da tražite da taj govornik tačno precizira i tačno navede. To što mi kritikujemo određena dokumenta, kao i politiku koju vi sprovodite, to je drugo. Ne očekujete valjda da sve što postavite ovde oberučke prihvatimo. To zaboravite. Ali nikada ništa ružno nismo za nekoga rekli, ne zato što imamo ili nemamo argumente već zato što nećemo da taj vid ponašanja i političke komunikacije uvedemo u Skupštinu. Ne možete ovako da nastupate. Ako hoćete nekome da pošaljete direktnu poruku, vi recite direktno. Nemojte sve stavljati u isti koš. Ako očekujete da vas volimo, ovdje nema ljubavi. Operite ruke od toga, zaboravite svi vi. Nemojte namećati nešto što ne radimo”.

Predsjednik Odborničke grupe SPP Edin Zećirović svojom replikom ukazao na zakulisne odnose SDP-a i SDA.

Nemojte gospodine Škrijelj da se ljutite na vaše do jučerašnje koalicione partnere. Verovatno nisu upoznati da ova ljubav među vama koju vi pominjete, nije potvrđena. Ja se samo nadovezujem na govore mojih predhodnika, štiteći SPP i njene odbornike i grupu. Zašto? Zahvaljujem se gospodinu Eminbegoviću što je prepoznao da jedina autentična opozicija još uvijek u Skupštinskim klupama ovog doma, se ogleda u odbornicima SPP-a. Imponuje nam to. Međutim, moram da napravim jedan otklon i da ovdje ispravim jednu dezinformaciju. Mi ovdje nismo pominjali Belog kako vi kažete odnosno Huseina Memića kao personu već kao nosioca jedne važne funkcije. Iznjeli smo činjenice i argumente zbog kojih smatramo da on treba biti razriješen odgovornosti. Ako predsjednice imate instrukciju da nas ućutkate za sve informacije onda vas molim da saopštite vašim odbornicima da vode računa za šta nas prozivaju. Mi ovdje nismo nikoga personalno prozvali već po osnovu nosioca odgovornosti javnih funkcija. Evo je dokumentacija gdje se vidi da su prikazana dva parking mjesta koja po današnjoj tarifi koštaju oko 20.000 eura a to će sud utvrditi. Iz ovog dokumenta se vidi da je on svojoj porodici pribavio bespravnu korist kao što je prikazano u projektnoj dokumentaciji. A što se tiče oba Nihada, ne prozivamo ih kao persone već kao nosioce velikih odgovornosti. Posebno kako vole da kažu da oni vjedre i oblače ovim gradom. E pa da nas ne bi vedrili i oblačili mi nećemo to više dozvoliti. Sve ono što se tiče propusta, zanemarivanja dužnosti i odluka koje donose, a one koštaju građane, mi ćemo ih suočavati sa posljedicama”.

Izlaganje gospodina Zećirovića je izazvao revolt SDA Sandžaka.

 

SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img