18.9 C
Novi Pazar

Predstava “Sa djecom oko svijeta” odigrana u Sjenici

Published:

U okviru Univerzitetskog proljeća studenti Internacionacionalnog univerziteta u Novom Pazaru u saradnji sa PU Maslačak iz Sjenice za one najmlađe održali su predstavu pod nazivom: “Sa djecom oko svijeta”. Sjenička Ustanova kulture svjedočila je dječijem zadovoljstvu što se nakon teške godine iza nas upriličio jedan kulturni događaj za one čijoj radosti najviše stremimo.

“Na oduševljenje djece, vidjeli ste kako je sve to lijepo teklo. Ovo je zaista jedna divna edukativna predstava i baš sam zadovoljna, kao i djeca, što ste mogli da vidite. Zahvaljujem se ovom prilikom studentima Univerziteta. Ja sam čula podatak da su to, uglavnom, budući vaspitači, pa im zaista svaka čast na ovome”, kazala je direktorica PU “Maslačak” Minela Biberović.

Menadžer IUNP-a dr. Haris Zogić zahvalan opštini Sjenica i Ustanovi za kulturu na pomoći i podršci u realizaciji projekta. Glavni cilj je, ističe Zogić, da najmlađi uživaju i pamte ove trenutke.

“Drago mi je da možemo konstatovati da je uspješno održana još jedna predstava “Sa djecom oko svijeta” u organizaciji IUNP-a i ovdje u Sjenici u partnerstvu sa vrtićem maslačak. Zaista je bila predivna atmosfra, osjetila se energija i možda u ovim vremena kada ipak smo malo zatvoreni zbog epidemiološke situacije, naravno, poštujući sve mjere, uspjeli smo organizirati predstavu za našu dječicu i osjetili smo predivnu energiju sa njihove strane. Vrlo uspješno, vrlo lijepo. Ovo je prva predstava koja je održana u Sjenici, za par minuta počinje i druga predstava. Naravno, nećemo stati samo predstavama ovdje, nadamo se da ćemo uspjeti da organizujemo i u drugim gradovima regije. Zahvaljujem se, ispred Univerziteta, opštini Sjenica, vrtiću Maslačak, koji su nam pomogli u organizaciji, kao i Ustanovi za kulturu ovdje u Sjenici”, kazao je Zogić.

Nije prvi put, ističu iz Ustanove za kulturu, da studenti IUNP-a ovakvim prigodama raduju mališane u Sjenici. Uvijek su, dodaju domaćini, dobro došli i rado viđeni na sjeničkoj pozornici.

“Poslije duge i ružne godine pandemije iza nas, danas smo na opšte zadovoljstvo ugostili i vrlo zahvalni IUNP-u kao i njihovim studentima što su u okviru projekta Univerzitetskog proljeća za naše mališane izveli predstavu “Sa djecom oko svijeta. Ovo nije prvi put da Ustanova kulture u Sjenici organizira ovako jedan prigodan program, mi smo još jedne godine ugostili IUNP, samo tada sa studentima iz Sarajeva, kada je također odrađena jedna divna predstava za sjeničku omladinu”, ističe urednica programa Ustanove za kulturu Indira Tandirović.

U narednom periodu predstava “Sa djecom oko svijeta” biće prikazana i u brojnim drugim gradovima naše regije.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img