11 C
Novi Pazar

Ministarka privrede u prvoj zvaničnoj posjeti Sjenici

Published:

Danas je Sjenicu posjetila ministarka privrede Anđelka Atanasković sa saradnicima, gde je sa čelnim ljudima Opštine Sjenica razgovarala o sadašnjem privrednom trenutku ovog grada, mogućnostima podrške i novim projektima.

Ministarka Atansković je zadovoljna onim što je videla i čula, i smatra da će se Sjenica oporaviti i naglašava da im Ministarstvo privrede svakako stoji na raspolaganju.

“Mi im stojimo na raspolaganju i želimo da im pomognemo jer to je odličan posao, kako za njih tako i za nas. Sagledali smo sve mogućnosti u svim dijelovima u kojima možemo da pomognemo a već smo do sada imali saradnju iz fonda za solidarnost. Sjenica je u odličnom geografskom položaju i imaju odličnu mogućnost za sve sektore ali posebno privredu i turizam. Ja sam prvi put ovdje i oduševljena sam”.

Predsjednik Opštine Sjenica Munub Mujagić je naglasio da osim ogromnih turističkih potencijala činjenica je da se moramo baviti i savremenim tehnologijama i da je podrška države i nadležnog ministarstva zaista značajna kako bi mladi ostali u zemlji i razvili sopstevni biznis.

“Našli smo zajednički jezik u smislu razumjevanja da nam je potrebna pomoć iz nadležnog ministarstva, sa čim se i ministarka složila. Upoznata je sa našom situacijom a jako dugo se nalazimo u tranzicionim vodama i prilagođavamo se savremenim uslovima poslovanja.Nama je bitno da naši privredni subjekti dobiju pomoć kako bi postali konkurentni na tržištu. Ovo je prostor koji ima šta da ponudi”.

U tom kontekstu ministarka Atanasković je posjetila i dvije fabrike, SANETEX i TURKOVIĆ u Sjenici. Direktori preduzeća optimistični nakon posjete ministarke gdje dodaju da se trendovi moraju pratiti, problemi se moraju rešavati, a privrednici moraju znati svoje obaveze i zadatke kako bi ministarstvo moglo pomoći.

Nakon posjete ističu da je ovo pokazatelj da država ozbiljno razmišlja i pravi strategiju o malim i srednjim preduzećima koja su u ovim krajevima pokazala da se razvijaju i zapošljavaju radnike uprkos pandemiji korona virusa.

SANA

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img