11 C
Novi Pazar

Mještani naselja Mur sa strepnjom šalju djecu u školu

Published:

Zbog problema saobraćaja na magistralnom putu u naselju Mur, na poziv mještana zabilježili smo svakodnevnu situaciju sa kojom se najmlađi mještani susreću kada idu i vraćaju se iz škole. Podsjećamo da OŠ u naselju Mur ima preko 700 đaka i svi se oni suočavaju kao putnici i pešaci sa opasnostima u saobraćaju.

„Ovaj problem traje punih 20 godina. Ovdje je uvijek teško za prelaz pogotovo za najmlađe. Ovdje je bio obilježen pešački prelaz ali posle rekonstrukcije puteva prije 3 mjeseca, odtoga nema ništa. Ja sam se obraćao sekciji za izgradnju i meni su rekli da treba da dobiju dozvolu od nekog, ne znamo od koga. Inače Mur je naselje koje je naj nebezbjednije mjesto u Novom Pazaru. Parkirana su auta sa strane, pa da bi dijete otišlo u školu mora da zaobilazi vozila na trotoaru. Sa strepnjom ih vodimo i uzimamo iz škole. Konkretno na ovom mjestu, djeca moraju dobro da sačekaju da nema automobila sa obe strane pa tek da pređu ulicu. Neće niko stati niti ikoga interesuju djeca. Saobraćajne policije nema nigdje“.

Naglašavaju da se često na tom mjestu i ulične trke održavaju, da saobraćajne policije nema iako rešenje postoji za ovakav problem.

„Rešenje uvijek postoji. Da li za to neko ima volje i da li hoće ili ne i da li je to ne briga, ja zaista ne znam. Taj problem je dugotrajan. Saobraćajna policija mora da bude na terenu i da se kažnjavaju bahati učesnici u saobraćaju. Mora se također obilježiti pešački prelaz“.

Prema mišljenju roditelja osim saobraćajne policije i obilježenog pešačkog prelaza potrebna je i malo veća pažnja vozača u prolazu.

SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img